22.04.2008. / 09:38

Autor: Marko Biočina

OTVORENO

Verbalni okršaj Polančeca i Milanovića

Nakon što je Milanović ponovio svoje stajalište kako Vlada namjerno blokira saborski rad, Polančec je od njega zatražio da kaže koliko je radnih sati do sada proveo na svom radnom mjestu u Saboru.

U jučerašnjem izdanju HTV-ove emisije Otvoreno došlo je do verbalnog sukoba između potpredsjednika Vlade Damira Poklančeca i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Nakon što je Milanović kritizirao Vladu za namjerno zanemarivanje rada Sabora, Polančec je Milanoviću odgovorio kako će za nekoliko dana početi zasjedanje Sabora, kako se nada da će Milanović više sudjelovati u radu te kako ga neće "boljeti prepone".

Polančec je tu aludirao na činjenicu da Zoran Milanović do sada nije provodio puno vremena u Saboru, a da je svoj izostanak pravdao činjenicom da ga od dugotrajnog sjedenja bole prepone. Nakon što je Milanović opet ponovio svoje stajalište kako Vlada namjerno blokira saborski rad, Polančec je od njega zatražio da kaže koliko je radnih sati do sada proveo na svom radnom mjestu u Saboru. Milanović je na to rekao kako je ružno da potpredsjednik Vlade na takav način odgovara na njegove "dobronamjerne kritike".

Ostatak Otvorenog prošao je u relativno mirnoj atmosferi, a osim spomenutog dvojca u emisiji su sudjelovali i Radimir Čačić i Božidar Pankretić. Ministar poljoprivrede Pankretić je rekao kako nema opravdanja za poskupljenje kruha, ali je zato najavio skora poskupljenja mesa.

Također, Polančec je najavio kako će na ljeto poskupiti i energenti, a to se naročito odnosi na struju. Bez poskupljenja, rekao je, HEP bi samo ove godine izgubio oko milijardu kuna.

Radimir Čačić ustvrdio je kako Vlada ne provodi reforme dovoljno brzo i kako se u prvih 100 dana Vlade vrijednost hrvatskih tvrtki na burzi smanjila za 68 milijardi kuna.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika