23.04.2008. / 08:49

Autor: Marko Biočina

ODGOVOR POLANČECU

Milanović: U Saboru sam često i do 22 sata

Nemoguće točno utvrditi koliko određeni zastupnik boravi u Saboru, jer ne postoji sustav koji to evidentira

Nakon što je preksinoć u emisiji Otvoreno potpredsjednik Vlade Damir Polančec optužio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da rijetko dolazi na svoje radno mjesto u Sabor, novinari Večernjeg lista su pokušali provjeriti te tvrdnje. Ipak, pokazalo se kako je nemoguće točno utvrditi koliko određeni zastupnik boravi u Saboru, jer ne postoji sustav koji to evidentira.

Boravak zastupnika u Saboru može se vidjeti tek iz evidencije prisutnosti Saborskim odborima čiji su članovi. Tako je primjerice poznato da Milanović jučer nije prisustvovao na sjednici Odbora za Ustav, no imao je vrlo dobar razlog za taj izostanak, sudjelovao je na postizbornom sučeljavanju povodom 100 dana Vlade u organizaciji sindikata.

Inače, Milanović se osjetio pozvanim da još jednom odgovori na optužbe Damira Polančeca: "I u emisiju Otvoreno, gdje me Polančec prozvao da ne obavljeam svoj zastupnički posao stigao sam iz Sabora. Bio sam tamo sve do 22 sata. Ne znam samo otkud ministru toliko vremena da prati moje kretanje kad bi trebao obavljati svoj posao. Na saborski odbor nisam otišao jer sam bio na obilježavanju Dana planeta zemlje, a nakon toga sam otišao na sučeljavanje u organizaciji sindikata, što je jedna od zadaća predsjednika SDP-a".

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika