24.04.2008. / 16:12

Autor: Katarina Zorić

SUĐENJE GLAVAŠU

Iskazi svjedokinja bez javnosti

Sadržaji iskaza svjedokinja bit će poznati kada ih sudac Hortvatović pročita, najvjerojatnije na sljedećoj raspravi

Danas je nastavljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženim za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. Saslušani su prvi svjedoci iz dijela optužnice koji se odnosi na tzv. slučaj garaža u kojemu se Glavaša tereti da je naredio zlostavljanja srpskih civila i ubojstvo dvojice, Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića, u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu. Svjedoci su ispitani bez prisutnosti javnosti.

Naime, četvrtooptuženi Mirko Sivić zbog lošega zdravstvenog stanja nije mogao prisustvovati suđenju, pa je sudac Željko Horvatović odlučio da će se prve svjedokinje mučenja civila u garažama ispitati izvanraspravno.

Stoga sudska publika i novinari mogu pratiti ispitivanje Zdenke i Svjetlane Petković, a sadržaji njihovih iskaza biti će poznati kada ih sudac Hortvatović pročita, najvjerojatnije na sljedećoj raspravi. Riječ je o supruzi i kćeri Đorđa Petkovića koji je mučen u garažama i vodi se kao nestali.

Glavašev je iznoseći svoju obranu odbacio sve optužbe, uključujući i onu da naredio Petkovićevo privođenje i mučenjem. Rekao je da kao sekretar narodne obrane nije imao takve ovlasti.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika