25.04.2008. / 09:37

Autor: Tanja Molvarec

MJERE SIGURNOSTI

Hrvati na Eurosongu pod policijskom zaštitom

Mjere pojačanog osiguranja počet će samim ulaskom u Srbiju gdje će naše predstavnike na graničnom prelazu Bajakovo dočekati policijska pratnja koja će ih dovesti do hotela

Kako ne bi došlo do neočekivanih zapleta na ovogodišnjem Eurosongu, hrvatski će predstavnici u Beogradu biti dodatno policijski osigurani. Pojačan broj policajaca u civilu ali i onih uniformiranih, dobit će na vlastiti zahtjev.

Ovakve mjere sigurnosti su potrebne jer Hrvatska, zajedno s Crnom Gorom, Albanijom, BiH te još nekim balkanskim državama, spada u rizičnu skupinu. Mjere pojačanog osiguranja počet će samim ulaskom u Srbiju gdje će naše predstavnike na graničnom prelazu Bajakovo dočekati policijska pratnja koja će ih provesti do hotela.

"Znali smo da smo u skupini rizičnih zemalja, pa smo tražili da nam se da dodatno osiguranje. Policajci u civilu bit će u hotelu i pratiti nas na izletima po Beogradu i krstarenju Dunavom, a za ostalo ćemo vidjeti", objasnio je HTV-ov producent Rajko Pavlović dodajući da ne očekuje veće probleme.

Kraljevi ulice&75 Cent boravit će u hotelu Continental gdje je cijena smještaja oko 200 eura po osobi.

Šef Službe osiguranja RTS-a Boško Marković ističe da bi do problema moglo doći jedino ako se sudionici Eurosonga "raštrkaju po kavanama" pa će ih tada biti teže locirati. Predlaže da se svi kreću u grupama i organizirano. Iako se u Srbiji 11. svibnja održavaju parlamentarni izbori, većih problema zbog njih neće biti, smatra Marković.



Vezane vijesti

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu. Loreen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika