25.04.2008. / 12:26

Autor: Katarina Zorić

SUĐENJE GLAVAŠU

Odvjetnik četvrtooptuženog u slučaju Glavaš napustio sudnicu

Šabanović je istaknuo da Sivić nije sposoban biti na suđenju jer je u zatvorskoj bolnici neprekidno od sredine siječnja

Branitelj četvrtooptuženog Mirka Sivića na suđenju Branimiru Glavašu i ostalima za ratne zločine nad osječkim Srbima napustio je sudnicu. Odvjetnik Selim Šabanović htio je pred sudskim vijećem ispitati medicinskog vještaka koji je nakon pregleda Sivića i njegove zdravstvene dokumentacije zaključio da je sposoban pratiti raspravu. Sudsko vijeće nije na to pristalo.

Šabanović je istaknuo da Sivić nije sposoban biti na suđenju jer je u zatvorskoj bolnici neprekidno od sredine siječnja. Napomenuo je i da su njegovog branjenika do sudnice vodila dva stražara jer nije mogao hodati. I sam je Sivić rekao da se jako loše osjeća te da ne može biti u sudnici, no, sudsko vijeće se složilo s tvrdnjama tužiteljstva da je nalaz vještaka objektivan te da raspravu treba nastaviti.

"Ako to ne odobrite otići ću s rasprave", rekao je Šabanović. Nakon što je ustrajao u svojoj nakani sudac Željko Horvatović kaznio ga je plaćanjem troškova odgode glavne rasprave u iznosu od 5.000 kuna, a Sivića pozvao da pronađe novog odvjetnika. No, četvrtooptuženi je rekao da ne može osigurati drugog branitelja niti to želi učiniti.

Sud Siviću mora pronaći odvjetnika po službenoj dužnosti do 12. svibnja kada se nastavlja suđenje.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika