09.05.2008. / 18:17

Autor: Tanja Molvarec

HRABRO PRIZNANJE

BBC zadržao novac za dobrotvorne svrhe

Svotu od šest tisuća funti prikupljenih telefonskim glasovanjem, zadržala je tvrtka Audiocall kojim upravlja komercijalna podružnica BBCWorlwide

Britanska mreža BBC mora se ispričati gledateljima jer je zadržala 106 tisuća funti, svotu prikupljenu telefonskim glasovanjem gledatelja a koja je trebala biti uplaćena u dobrotvorne svrhe. Grešku je otkrila BBC Trust, tijelo koje nadzire mreže te naredila korporaciji da se ispriča gledateljima.

Novac je zadržao telefonski operater Audiocall kojim upravlja komercijalna podružnica BBC Worldwide. Neovisna istraga pokazala je da je Audiocall zadržao sav novac prikupljen telefonskim pozivima gledatelja koji su zvali i nakon što su sve linije bile zatvorene. Iako se pojedinačno radilo o malim svotama, one se ukupno penju na 106 tisuća funti.

"Željeli bismo se ispričati gledateljima i dobrotvornim institucijama zbog teške pogreške", stoji u priopćenju koje je objavila korporacija na svojim stranicama. BBC uplaćuje novac u dobrotvorne programe kao što su Children in Need i Sport Relief, a novac se predaje stotinama organizacija diljem Velike Britanije i drugdje u svijetu.

Vezane vijesti

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Žao mi je što sam negirao srpske logore

Poznati novinar i urednik vanjsko-političke rubrike BBC-a, John Simpson, priznao je kako mu je 'žao' što je svjedočio protiv novinara Eda Vulliamyja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika