13.05.2008. / 08:45

Autor: Marko Biočina

KOPRIVNICA

Friščić i Polančec izbacuju Vedriša iz Podravke

Jedan od članova novog Nadzornog odbora trebao biti šef varaždinske Fima grupe Milan Horvat, koji je prije nekoliko mjeseci optužen da zajedno s menadžerima pokušava preuzeti vlasništvo nad Podravkom.

Iako je koalicijski sporazum između HDZ-a i HSS-a potpisan prije više od četiri mjeseca, tek sad su predstavnici tih stranaka uspjeli dogovoriti novi sastav Nadzornog odbora i Uprave Podravke. Kako piše Jutarnji list o tome su proteklih mjeseci intenzivno pregovarali predsjednik HSS-a Josip Friščić i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Najvažnija stavka njihovog dogovora je odlazak Mladena Vedriša s pozicije predsjednika Nadzornog odbora, te nekih članova tog odbora. Tako u Nadzornom odboru više neće biti direktor Vjesnika Franjo Maletić, vlasnika Francka Milana Artukovića i predstavnika malih dioničara SDP-ovca Marka Ećimovića.

Tko će ih zamijeniti nije poznato, osim što se zna da bi jedan od članova novog Nadzornog odbora trebao biti šef varaždinske Fima grupe Milan Horvat, koji je prije nekoliko mjeseci optužen da zajedno s menadžerima pokušava preuzeti vlasništvo nad Podravkom.

Što se tiče dogovora o ostalim kadrovskim rješenjima u Podravci, izgledno je akko će u Upravu ući i direktor prodaje Marin Pucar, inače HSS-ovac, dok će na svojim pozicijama ostati svi dosadašnji članovi Uprave bliski HDZ-u i Damiru Polančecu. Također, u to tijelo mogao bi biti kooptiran i predsjednik Uprave Belupa Stanislav Biondić, inače također član HDZ-a.

Promjena na samom vrhu kompanije neće biti, tako da će Darko Marinac do kraja odraditi svoj drugi mandat na čelu Podravke, koji završava 2010. godine.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika