21.05.2008. / 18:56

Autor: Tanja Molvarec

Suspendirani novinari Slobodne Dalmacije

HND traži poništenje odluke o suspenziji

U priopćenju HND-a se navodi da su zastrašivanja i pritisci na novinare Slobodne Dalmacije kulminirali oduzimanjem prava na rad novinarima što je jedno od osnovnih ljudskih prava

Hrvatsko novinarsko društvo oštro je osudilo suspenzije novinara i urednika Slobodne Dalmacije koji su se javno bunili protiv preseljenja redakcije u Split. Iz HND-a pozivaju glavnog urednika Slobodne Dalamcije Zorana Krželja da odustane od odluke i javno je priopći cijelom uredništvu kao i suspenziranim i smijenjenim urednicima - Ćići Senjanoviću, Damiru Petranoviću, Damiru Šarecu i Srđanu Kaiću.

U priopćenju HND-a se navodi da su zastrašivanja i pritisci na novinare Slobodne Dalmacije kulminirali oduzimanjem prava na rad novinarima što je jedno od osnovnih ljudskih prava.

"Novine koje vlastite novinare i njihove inicijative cenzuriraju, te ih kažnjavaju i šikaniraju zbog njihova mišljenja, ne može se vjerovati te se tako za njih ne može reći ni da služe interesima javnosti", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika