25.05.2008. / 10:36

Autor: Petra Horvat

Beograd

Rusija pobjednik Eurosonga

Pobjednik 53. Eurosonga je ruski predstavnik Dima Bilan s pjesmom 'Believe', a hrvatski su predstavnici osvojili tek 21. mjesto

Na Eurosongu održanom u subotu u Beogradu prvo je mjesto osvojio Rus Dima Bilan s pjesmom 'Believe', drugo mjesto je zauzela Ukrajina, a treće Grčka, dok je predstavnica Srbije Jelena Tomašević osvojila šesto mjesto. Ovogodišnjem je pobjedniku ovo drugi nastup na Eurosongu. Prvi je puta nastupio 2006. godine u Ateni i tada je osvojio drugo mjesto.

Hrvatski 'Kraljevi ulice & 75 cents' su se u drugoj polufinalnoj večeri izborili za završnicu, u kojoj su sa 44 osvojena boda završili na 21. mjestu. Najviše bodova je, deset, 'Kraljevima ulice' za pjesmu 'Romanca' dodijelila Bosna i Hercegovina, a frontmen Miran Veljković je kratko prokomentirao. "dali smo sve od sebe i sada idemo nešto popiti u hotel".

Eurosong je u beogradskoj Areni otvorila prošlogodišnja pobjednica Marija Šerifović sa remiksiranom srpsko-engleskom verzijom pjesme 'Molitva'.Natjecateljski dio Eurosonga, koji je u beogradskoj Areni pratilo 15 000 ljudi i više od sto milijuna pred malim ekranima, počeo je nastupom Rumunjske.

Publika je s oduševljenjem dočekala nastup bosansko- hercegovačkog predstavnika Elvira Lakovića Laku i njegovu sestru Mirelu čija je pjesma 'Pokušaj' osvojila deseto mjesto. U revijalnom dijelu programa nastupio je Goran Bregović koji je sa svojim 'Orkestrom za vjenčanja i sprovode' izveo Severininu pjesmu 'Gas,gas'.

Finale Eurosonga završilo je spektakularnim vatrometom, a Beograd je na cijeli događaj potrošio milijune eura.

Pobjedniku su čestitali ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin koji je u telegramu poslanom Bilanu napisao kako je pobjeda na Eurosongu "još jedan važan trijumf za Rusiju". Rusija je u nastup svojih predstavnika na Eurosongu uložila više od 10 milijuna dolara. Putin je u nedjelju zapovijedio osnivanje organizacijskog odbora za pripremu Eurosonga 2009. u Moskvi.

Vezane vijesti

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu. Loreen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika