28.05.2008. / 08:55

Autor: Katarina Zorić

SUKOB MINISTARA OKO OLUJE

Uzelac ne želi komentirati Jeremićeve izjave

Jučerašnje izjave srbijanskog ministra Vuka Jeremića, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac nije želio komentirati, a oprezan je i u davanju izjava oko otvaranja srbijanskog konzulata u Kninu

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac nije želio komentirati jučerašnji ispad srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića koji je rekao da se za vrijeme operacije Oluja dogodilo etničko čišćenje više od četvrt milijuna Srba. "Iz načelnih razloga ne mogu komentirati bilo što iz druge ruke. Volio bih ipak čuti o čemu se točno radilo, pa bih onda volio dati svoju ocjenu", rekao je Uzelac Media servisu.

Tijekom boravka u Zagrebu Jeremić se sastao s potpredsjednikom Vlade Uzelcem te Miloradom Pupovcem, a za taj su sastanak novinari doznali od srbijanskih kolega. Iako je Jeremić izjavio da je na sastanku dogovoreno otvaranje konzulata u Kninu, Uzelac je u svojim izjavama nešto oprezniji.

"Mi to ne možemo dogovoriti. Mi smo samo bili svjedoci izražene želje ministra Jeremića i potrebe za tim konzulatom. I odmah da kažem, mi imamo razumjevanja za tu potrebu", pojasnio je Uzelac.

Jeremić je hrvatskom ministru vanjskih poslova Gordanu Jandrokoviću predstavio plan prema kojemu bi u budućnosti u Kninu bilo otvoreno diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije. Srbijanski inoministar smatra da bi to pridonijelo uspješnijem povratku Srba u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika