03.06.2008. / 17:15

Autor: Tanja Molvarec

Tehničke poteškoće

Neispravna oprema srušila VIP-ovu mrežu

U VIPnetu tvrde da problem rješavaju vraćanjem prometa na dosad korištene komunikacijske čvorove

Današnje poteškoće korisnika mreže VIP nastale poslije 8.45 bile su posljedica prebacivanja prometa u Zagrebu na novu Ericssonovu telekomunikacijsku centralu. VIP-ovi korisnici i dio korisnika 3G mreže imali su uglavnom poteškoća sa slanjem poruka i uspostavom poziva.

Tehničke poteškoće pojavile su se pri porastu prometa u jutarnjim satima, kada je novoinstalirana oprema pokazala slabosti koje proizvođač opreme ima obvezu trenutačno otkloniti, priopćeno je iz VIPnetova ureda za odnose s javnošću.

U VIPnetu tvrde da problem rješavaju vraćanjem prometa na dosad korištene komunikacijske čvorove.
Vipnet se ispričava svim korisnicima koji su danas imali poteškoće u komuniciranju. Također, kao naknada spominju da će u sljedećim vikendima VIP svakom korisniku omogućiti 24 sata besplatnog telefoniranja u Hrvatskoj, o čemu će stići naknadna obavijest.

Nefunkcioniranje mobilnih mreža događalo se i ranije. VIPnet je svojevremeno imao velike poteškoće u Dalmaciji i Istri, a T-Mobile je u svojoj prošlosti također nekoliko puta ostao bez signala. Pad mreže imao je i Tele2, i to u veljači ove godine kada je, zbog kvara na električnim instalacijama, mreža 20 minuta bila potpuno gluha na cijelom području Hrvatske.

Vezane vijesti

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Operateri 'šokirani' i 'razočarani' Vladinom odlukom

Odluka Vlade kojom je u Sabor poslan prijedlog Zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama i kojim se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika