03.06.2008. / 17:46

Autor: Tanja Molvarec

Na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi

Čak 50 milijardera ima diplomu s Harvarda

Među Harvardovim milijarderima nalaze se Steve Ballmer, čelnik kompanije Microsoft, Michael Bloomberg koji je gradonačelnik New Yorka te medijski tajkun Sumner Redstone

Studenti prestižnih sveučilišta poput Harvarda imaju veće šanse postati milijarderi nego studenti ostalih sveučilišta, objavljeno je na stranicama Forbesa. Među 496 Amerikanaca na nedavnoj Forbesovoj listi najvećih svjetskih bogataša, njih najmanje 50 ima diplomu s Harvarda. To je dvadeset bogataša više od onih koji su diplomirali na Sveučilištu Stanford.

Među Harvardovim milijarderima nalaze se Steve Ballmer, čelnik kompanije Microsoft, Michael Bloomberg koji je gradonačelnik New Yorka te medijski tajkun Sumner Redstone.
Diplome sa sveučilišta Stanford imaju milijarderi poput suosnivača Nikea Philip Knight i mogul Charles Schwab.

Kalifornijsko sveučilište koje je obrazovalo mnoge uspješne poslovne ljude utemeljio je jedan bogataš. Radi se o Lelandu Stanford koji se odlučio na ovakav potez nakon što mu je preminuo sin od rijetke i teške bolesti. Uz pomoć stanovnika Kalifornije, ovo je sveučilište svoja vrata otvorilo 1891.

Među 27 diplomaca koji su se našli na Forbesovoj listi su sa Sveučilišta u Pennsylvaniji ističe se Donald Trump.
Sveučilište Yale se može pohvaliti s 19 milijardera koji su nekad sjedili u njihovim učionicama a sveučilište u Columbiji sa njih 15. Sedmo na rang listi je sveučilište u Chicagu sa deset diplomaca koji su se obogatili.

Vezane vijesti

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Ugledni američki časopis Forbes objavio je kolumnu Richarda Levicka o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.Levick se osvrnuo na završetak hrvatskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika