05.06.2008. / 14:27

Autor: Tanja Molvarec

Predsjednik HSU Silvano Hrelja

Hrelja: Poskupljenje struje veće od deset posto je za nas elektrošok

Prema Hrelji troškovi života danas u Hrvatskoj ne mogu se pokrivati ni s plaćama a kamoli s mirovinama

Ne slažemo se s najavljenim povećanjem poskupljenjem struje, jer svako povećanje veće od deset posto za umirovljenike ime efekt elektrošoka, rekao je u Zadru Silvano Hrelja, predsjednik HSU-i u saborski zastupnik.

HSU je reagirao na najavljeno poskupljenje cijena struje za 27 posto. Prema Hrelji troškovi života danas u Hrvatskoj ne mogu se pokrivati ni s plaćama a kamoli s mirovinama.

Prema Hreljinim riječima HSU je usmjeren realizaciji točaka dogovorenih u koalicijskom sporazumu, a tiču se isplate dodatka na mirovine, zakonskih okvira za božićnice i zakonskih okvira za rješavanje pitanja mirovina naših građana koji su mirovinu stekli radeći u zemljama bivše države.

Izmjenom i dopunom zakona o mirovinskom osiguranju zbog odlaska u prijevremenu mirovinu 120 tisuća umirovljenika dobit će nova rješenja i koeficijente, a tijekom ovoga mjeseca bit će im isplaćeni zaostaci od 1. siječnja 2008. Isplata treće rate za obeštećenje umirovljenika koji su se odlučili za bržu isplatu obiteljskih mirovina, krenut će 28. lipnja. Na ovaj način bit će obeštećeno 230.000 umirovljenika.

Vezane vijesti

'Morat ćemo raditi više, inteligentnije i ići u mirovinu kasnije'

'Morat ćemo raditi više, inteligentnije i ići u mirovinu kasnije'

Silvano Hrelja ponovno je na današnjoj 10. redovnoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) izabran za predsjednika te stranke.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika