08.06.2008. / 15:20

Autor: Katarina Zorić

VEČERAS HRVATSKA PREMIJERA NA EURU

Hrvati preplavili Beč

Hrvatska i Austrija dosad su igrale tri puta, a u sva tri prijateljska susreta slavili su vatreni. Posljednji put je bilo 23. svibnja 2006. u Beču, a Hrvatska je pobijedila 4:1 pogocima Klasnića (2), Boška Balabana i Marka Babića

Hrvatska reprezentacija danas u 18 sati premijerno će nastupiti na 13. Euru. Na bečkom Ernst Happel stadionu snage će odmjeriti Hrvatska i domaćin Austrija. Našoj reprezentaciji ovo je treći nastup na europskom nogometnom prvenstvu, a Austrijancima prvi.

Hrvatska i Austrija dosad su igrale tri puta, a u sva tri prijateljska susreta slavili su vatreni. Posljednji put je bilo 23. svibnja 2006. u Beču, a Hrvatska je pobijedila 4:1 pogocima Klasnića (2), Boška Balabana i Marka Babića.

Naši nogometaši jučer su odradili trening na stadionu Ernst Happel. Sa sastavom nema nikakvih problema, a izbornik Slaven Bilić otkrio ga je još jučer ujutro. Igrat će Pletikosa, u obrani Ćorluka, Robert Kovač, Šimunić i Pranjić, u sredini Srna, Niko Kovač, Modrić i Kranjčar te u napadu Olić i Petrić.

Izbornik Bilić i jučer je naglasio da je atmosfera među vatrenima odlična te da motivacije ne nedostaje.

Beč preplavljen kockastima
Motivacije ne nedostaje ni hrvatskim navijačima koji su preplavili Beč. Atmosfera u glavnom gradu Austrije izgleda kao da se prvenstvo održava u "lijepoj našoj", a ulice su preplavljene crveno-bijelim kockicama. Iako hrvatska vrsta večeras igra protiv Austrije, na bečkim ulicama domaći navijači su gotovo nevidljivi. Dominiraju upečatljivi i prepoznatljivi hrvatski dresovi. Na potezu od bečke žile kucavice Mariahilferstrasse, najduže trgovačke ulice u gradu, pa sve do katetrade sv. Stjepana i okolnih ulica nema kafića ili restorana u kojima nisu hrvatski navijači. U nekima su se toliko udomaćili da se puštaju hrvatske navijačke pjesme.

Na stadionu Ernst Hapell očekuje se oko 15.000 naših navijača, no prema posljednjim procjenama u gradu se nalazi više od 100.000 hrvatskih navijača. "Putovao sam 24 sata, presjedao tri puta, no stigao sam do Beča na vrijeme. Nisam niti sanjao da će biti ovakva atmosfera," rekao je Ivan koji je u Beč stigao iz Australije. Nema kartu, kao niti većina pristiglih u austrijsku metropolu, no to ga previše ne brine. Na crnom tržištu karte se prodaju između 500 i 1.000 eura i to one za najlošije pozicije na stadionu.

Najveća ludnica bila je oko katedrale sv. Stjepana gdje fešta traje još od sinoć."Nisam spavao dva dana, proputovao sam pola svijeta s hrvatskom reprezentacijom, no nikada nas nije bilo toliko na jednom mjestu," rekao je 30-godišnji Mislav iz Rijeke.

Sretnici s ulaznicama oko 15 sati krenuli su prema stadionu, dio se odlučio za fan par, dok će ostali pratiti utakmicu iz brojnih kafića u gradu.

Mesić i Sanader u BečuDanašnju utakmicu hrvatske reprezentacije pratit će i predsjednik Republike Stjepan Mesić te premijer Ivo Sanader. Prije utakmice Mesić i Sanader će se susresti s najvišim dužnosnicima zemlje domaćina. Mesić će razgovarati s predsjednikom Heinzom Fischerom, a Sanader sa svojim kolegom po dužnosti Alfredom Gusenbauerom. Nakon toga svi zajedno će pogledati utakmicu Hrvatske i Austrije.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika