08.06.2008. / 20:00

Autor: Katarina Zorić

POBJEDA UZ PUNO MUKE

Hrvatska osvojila 3 boda

Puno teže od očekivanog Hrvatska je stigla do premijerne pobjede na Euru 2008

Nastup hrvatske reprezentacije na Euru započeo je odlično. Pogotkom Luke Modrića već u 3. minuti Hrvatska je povela 1:0. Austrijanci se od šoka nisu oporavili do kraja poluvremena. Igrali su rastrgano i nervozno.

Prva sporna situacija dogodila se na isteku pola sata utakmice kada je Emanuel Pogatetz rukama povukao, a onda s leđa i udario Ivicu Olića po licu. Međutim, sudac mu nije dosudio drugi žuti karton i progledao im je kroz prste.Hrvatska je prijetila do kraja poluvremena, ali pogodaka nije bilo. Austrijanci su imali nekoliko pokušaja, ali nije bilo pravih opasnosti za kockaste.

Drugi dio utakmice donio je napadačku igru Austrije. Hrvatski napad bio je gotovo nevidljiv uglavnom zbog loših reakcija veznog reda.Petnaestak minuta prije kraja situacija na terenu bila je opasna. Austrijanci su preuzeli inicijativu i čestim ubacivanjima u naš peterac radili prilični nered pred golom Pletikose. Ivica Vastić u u 77. minuti s 20 metara iskosa je dobro zaprijetio hrvatskoj mreži, ali naš vratar bio je na mjestu.

Austrija, srećom, ipak nije bila dovoljno kvalitetna momčad da bi izjednačila. Modrićev pogodak s početka utakmice presudio je za našu pobjedu. Puno teže od očekivanog Hrvatska je stigla do premijerne pobjede na Euru 2008.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika