11.06.2008. / 08:38

Autor: Tanja Molvarec

Uvjetni otpust

Ana Magaš na slobodi nakon 39 mjeseci zatvora

Ovo je četvrti put da je kazna za ubojstvo u slučaju Magaš umanjena pa je tako Zadranka Ana Magaš umjesto devet provela tri godine i tri mjeseca u zatvoru

Povjerenstvo za uvjetni otpust odlučilo je pustiti Anu Magaš osuđenu na devet godina zatvora zbog ubojstva supruga Lucijana. Iz kaznionice u Požegi Ana Magaš će izići 27.lipnja. Ovo je četvrti put da je kazna za ubojstvo u slučaju Magaš umanjena pa je tako Zadranka Ana Magaš umjesto devet provela tri godine i tri mjeseca u zatvoru.

Prva je presuda donesena na Županijskom sudu u Zadru i njome je Ana Magaš osuđena na devet godina zatvora zbog ubojstva Lucijana počinjenog kuhinjskim nožem 19.ožujka 2005. Vrhovni sud tu je presudu ukinuo pa je na ponovnom suđenju Ana Magaš osuđena na osam godina zatvora.

U veljači prošle godine njezin odvjetnički tim je uložio žalbu pa joj je Vrhovni sud ponovno smanjio kaznu na pet godina zatvora. Posljednje smanjenje i to od godinu i pol bilo je ovog ožujka kada joj je kaznu smanjio predsjednik Stjepan Mesić na prijedlog Komisije za pomilovanje.

Posljednje mjesece u zatvoru Ana Magaš provela je radeći na poluotvorenom odjelu u zatvorskoj praonici rublja.

"U petak mi je rekla za sjednicu. Sad samo čekam da mi se javi. Obećala je da će to učiniti čim joj kažu što su odlučili", rekla je sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e za Večernji list. Prema zakonu Povjerenstva uvjetni otpust zatvorenici mogu tražiti nakon što su izdržali najmanje polovicu kazne.


Vezane vijesti

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali dokumentarac

U Zagrebu je počeo šesti po redu međunarodni festival dokumentarnog filma 'ZagrebDox'. Festival je otvorio slovački film 'Osadne' Marka Škopa, trajat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika