12.06.2008. / 09:26

Autor: Marko Biočina

Forbes

Oprah najmoćnija slavna osoba na svijetu

Listom dominiraju glumci i pjevači, naročito reperi. Tako je prošle godine 50 cent ulaganjem na burzi zaradio više od 150 milijuna dolara

Drugu godinu zaredom Oprah Winfrey predvodi Forbesovu listu najmoćnijih slavnih osoba. Američki časopis poredak slavnih osoba na ovoj ljestvici temelji na dva fatora, novcu i slavi. Iako televizijski rejting njezine emisije pada, Oprah Winfrey je prošle godine zaradila oko 275 milijuna dolara i to joj je, uz veliku popularnost, bilo dovoljno da i ove godine zasjedne na prvo mjesto.

Odmah iza nje, na druga najmoćnija slavna osoba na svijetu je golfer Tiger Woods koji je u prošlih 12 mjeseci zaradio 115 milijuna dolara. Woods je s drugog mjesta izgurao glumicu Angelinu Jolie, koja je prema Forbesu, puno slavnija, ali i puno siromašnije od golfera, jer je u protekloj godini zaradila "samo" 14 miljuna dolara. Među deset najmoćnijih navedeno je i ime Angleninog dečka Brada Pitta, koji kroz glumu i ostale aktivnosti prihodovao oko 20 milijuna dolara.

Još jedan poznati par nalazi se među prvih deset. To su pjevačica Beyonce Knowles i hip-hop mogul Jay-Z. Oboje iza sebe imaju vrlo uspješnu godinu. Beyonce je glumila, pjevala i dizajnirala svoju vlastitu modnu kolekciju, te na taj način zaradila oko 80 milijuna, dok je Jay-Z potpisao novi ugovor s promotorskom kućom vrijedan 150 milijuna dolara.

Treću najveću zaradu među najmoćnijim poznatim osobama ostvario je još jedan reper, 50 cent. Naime, on je imao dio vlasničkog udjela u tvrtki Glaceau, koja proizvodi vodu obogaćenu vitaminima. Prošle godine tvrtku je preuzela Coca Cola i starim vlasnicima platila 4,1 milijardu dolara. Dio tog novca dobio je i 50 cent, te je u prošloj godini zaradio 150 milijuna dolara.

Listu deset najmoćnijih poznatih popunjavaju dva glumaca. Johnny Depp glumio je u financijski najuspješnijem filmu godine, trećem izdanju Pirata s Kariba, dok je Will Smith postao službeno najplaćeniji glumac na svijetu kad je za ulogu u filmu Hancock primio honorar od 20 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Ugledni američki časopis Forbes objavio je kolumnu Richarda Levicka o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.Levick se osvrnuo na završetak hrvatskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika