16.06.2008. / 12:28

Autor: Tanja Molvarec

Svedok Željko Lasić:

"Vasić je pretučen u zgradi policije a ne u Glavaševom Sekretarijatu"

Lasić je svojim iskazom pobio dio optužnice kada je rekao da je Vasić "obrađivan" u zgradi policije a ne Sekretarijatu kojemu je 1991. na čelu bio Branimir Glavaš

U nastavku suđenja Branimiru Glavašu i drugim optuženicima za razne zločine nad osječkim Srbima, svjedočio je bivši policajac Željko Lasić, svjedok premlaćivanja i zlostavljanja civila Nikole Vasića. Lasić je svojim iskazom pobio dio optužnice kada je rekao da je Vasić "obrađivan" u zgradi policije a ne Sekretarijatu kojemu je 1991. na čelu bio Branimir Glavaš.

"Nekoliko puta je dolazio, bio privođen na razgovor i jedanput fizički maltretiran u policiji. Znam da ga je nekoliko puta udario policajac koji se zove Bunić Dragan" kazao je Željko Lasić. Lasić je spomenuo i slučaj ubojstva vozača kamiona muslimanske nacionalnosti 1991. u Đakovu. Lasić, koji je vidio počinitelje, tvrdi da je u vezi tog događaja prije godinu i pol pozvan na policiju te da je stekao dojam kako se ubojstvo pokušava "smjestiti" Glavašu.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem svjedoka Ivana Ferenca, koji je Vasića navodno vidio u garaži Sekretarijata za narodnu obranu.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika