21.06.2008. / 11:54

Autor: Tanja Molvarec

Tibet

Olimpijska baklja prošla kroz Lhasu bez incidenata

Prva osoba koja je nosila baklju je 75-godišnji alpinist Gonpo koji ju je potom predao Li Suzhi, dužnosniku vojne bolnice Lhase

Iako je prolazak Olimpijske baklje kroz Tibet ranije bio poraćen neredima,  jutros je baklja bez popratnih incidenata stigla u Lhasu, glavni grad Tibeta. Policija je spremno pratila svaki znak izbijanja eventualnih nereda, no sve je završilo mirno.

Baklja je krenula iz Norbulingke a završila je prolazak pred palačom Potala, bivše rezidencije duhovnog vođe Dalaj lame. Prva osoba koja je nosila baklju je 75-godišnji alpinist Gonpo koji ju je potom predao Li Suzhi, dužnosniku vojne bolnice Lhase. Na kraju je baklju preuzeo Caidan Zhuoma, slavni tibetanski pjevač.

Ova tibetanska etapa prolaska baklje se smatrala najosjetljivijom. Kineske vlasti optužile su prije nekoliko mjeseci Dalaj lamu da pokušava sabotirati Olimpijske igre. Duhovni vođa Tibeta je negirao te optužbe.

Vezane vijesti

Što se stvarno događa na Tibetu?

Što se stvarno događa na Tibetu?

Svoje pravo ime nije nam želio otkriti. Kaže da ga zovemo Dorji i zapravo ima dobrih razloga da ostane anoniman - jednog moćnog protivnika - Narodnu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika