05.02.2012. / 13:07

Autor: Hina

Tri Tibetanca se zapalila

"Radio Slobodna Azija" je, pozivajući se na tri izvora, od kojih jedan živi u egzilu, javio da su Tibetanci prije no što su se spalili tražili slobodu za Tibet i povratak tibetanskog budističkog duhovnog vođe Dalaj lame iz egzila

Arhiva/IlustracijaArhiva/IlustracijaU najnovijem nizu samospaljivanja u znak prosvjeda protiv kineske vlasti u jugozapadnoj su se Kini zapalila tri Tibetanca, prenosi britanska agencija Reuters u nedjelju pozivajući se na Radio Slobodnu Aziju.

Tibetanci su se zapalili u petak u okrugu Seda u pokrajini Sečuan. Jedan od njih preminuo je, a dvojica su teško ozlijeđeni, javio je radio.

"Radio Slobodna Azija" je, pozivajući se na tri izvora, od kojih jedan živi u egzilu, javio da su Tibetanci prije no što su se spalili tražili slobodu za Tibet i povratak tibetanskog budističkog duhovnog vođe Dalaj lame iz egzila.

S najnovijim incidentom broj Tibetanaca koji su se u posljednjih 11 mjeseci zapalili popeo se na 19, od kojih je najmanje 13 umrlo od samospaljivanja. Većina među njima su budistički redovnici i redovnice.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
4/6/11

VladSerbia, 05.02.12. 13:59

Interesantno da ni vlade zapadnih zemalja niti Dalaj Lama nisu pozvali ljude da se ne spaljuju, jer takvo zrtvovanje ne vodi nicemu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika