Objavljeno u Nacionalu br. 659, 2008-06-30

Autor: Ante Mihić

Trend

Redizajnirani izgled i mnogo inovativnih rješenja za najmanji Mercedesov model

Mercedes je u ovu godinu ušao vrlo ambiciozno jer velika ekspanzija u autoindustriji i sve žešća konkurencija na tržištu natjerala je i njemačkog automobilskog lidera da svojim kupcima uvijek daje više i bolje. Upravo zato ne začuđuje činjenica da je u Berlinu održana prezentacija Mercedesove A i B klase, automobila koji su u posljednje vrijeme sve zastupljeniji kako na europskom tako i na hrvatskom tržištu. Iako je Mercedes B klase nešto skuplji, ali i po dimenzijama veći automobil, više pozornosti posvetit ćemo A klasi koja je ipak značajnije izmijenjena i od koje Mercedesovi stručnjaci mnogo očekuju. Veliki izbor motora, standardno dobra oprema, mnogo privlačniji dizajn i odlična vozna svojstva samo su dio onoga što smo imali priliku vidjeti u Berlinu vozeći se u A klasi.

Ovaj automobil je bez obzira na svoje dimenzije prihvatljiv i svima onima koji planiraju dulja putovanja jer ima relativno prostranu stražnju klupu, a prtljažni prostor dovoljno je velik da se u njega stavi sve što je potrebno za dvotjedno ljetovanje. Možda s ovim automobilom nećete dobiti moćan sportski stroj koji će dominirati u vožnji gradskim ulicama, ali njegove dimenzije, okretnost i laka upravljivost uvelike će svakom vozaču olakšati vožnju kroz gradske gužve i parkiranje na nešto teže dostupnim mjestima. Unatoč činjenici da su automobili dobili nešto ljepši dizajn i da svojim linijama jasno ocrtavaju Mercedesovu viziju da svakom od svojih automobila da osobnost, cijene se nisu uvelike mijenjale. Tako će početna cijena za A klasu iznositi 20.800 eura a B klasa će imati početnu cijenu od 26.038 eura. Puno ili malo, zaključite sami, ali prije konačne odluke okušajte se u vožnji redizajniranih Mercedesovih automobila.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika