01.07.2008. / 22:24

Autor: Marko Biočina

Svjetska ekskluziva

Britanski Sun kupio i prenio NCL-ovu reportažu

Fotografije Eduarda Da Silve objavljene u britanskom tabloidu Sun djelo su Nacionalovog fotografa Josipa Regovića, a svoju svjetsku premijeru doživjele su objavljivanjem u časopisima Extra i 90 minuta koje izdaje NCL Media Grupa

Engleski tabloid Sun objavio je veliku priču o hrvatskom nogometašu Eduardu Da Silvi koji se u Brazilu oporavlja o teškog prijeloma noge kojeg je doživio kad je na njega u prvenstvenoj utakmici protiv Birminghama brutalno startao protivnički igrač Martin Taylor. Eduardo se oporavlja dobro i izrazio je nadu kako će se uskoro vratiti na nogometni travnjak.

Ono što je zanimljivo je da se cijela Sunova priča temelji na ekskluzivnim fotografijama i intervjuima s Eduardom i njegovom ženom Andreom u njihovoj novoj kući u Rio de Janeiru koje je Sun kupio od NCL Media Grupe, a djelo su Nacionalovog fotografa Josipa Regovića i novinarke magazina Extra Ružice Đukić koji su prije dva tjedna boravili u Brazilu i napravili ekskluzivnu reportažu iz Eduardovog novog doma te intervju s hrvatskim nogometnim reprezentativcem.

Tako je Eduardo za NCL-ova izdanja komentirao i nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu: "Dečki su igrali sjajno. Mene to nije iznenadilo jer znam koliko imamo jake igrače pojedinačno, ali i jak tim. Eto, na kraju je tako čudno ispalo. Nije bilo sreće. Kao da Bog nije htio da idemo dalje. Sada to trebamo zaboraviti. Posljednja utakmica bila je šok za sve koji su utakmicu gledali u Hrvatskoj, ali i za nas koji smo je pratili u Brazilu. Nisam mogao vjerovati. Siguran sam da smo se uspjeli plasirati u polufinale da bi igrali u finalu."

Također, zanimljiv je i Eduardov odgovor na pitanje za koga bi navijao u međusobnoj utakmici njegove rodne zemlje Brazila i zemlje za koju nastupa, a to je Hrvatska: "Ovisno o kakvoj je utakmici riječ. Ako je prijateljska ne bi mi bilo važno, ali ako su neke kvalifikacije ili slično navijao bih za Hrvatsku. Prije svega sam profesionalac, a i Hrvatska mi je omogućila ovo sve što sam danas i želim joj to nekako vratiti."

Fotografije i članci svoju su svjetsku premijeru doživjeli u magazinima Extra i 90 minuta koje izdaje NCL Media Grupa, a zatim ponuđene Big picturesu, svjetskoj agenciji koja se bavi prodajom novinskih materijala. Vrlo brzo njihova kvaliteta i ekskluzivnost prepoznati su od britanskog Suna koji ih je otkupio i objavio kao jednu od glavnih vijesti u svom jučerašnjem izdanju.

Također, važno je napomenuti kako su fotografije prodane pod opcijom "Croatia out" što znači da je svim njihovim potencijalnim kupcima unaprijed zabranjeno objavljivati ih u Hrvatskoj.

Dokaz činjenice da se uistinu radi o NCL-ovim fotografijama je i to što na jednoj od fotografija koje je objavio Sun Eduardo u ruci drži primjerak sportskog magazina 90 minuta.

Objavljivanje reportaže u jednima od najtiražnijih britanskih novina veliko je priznanje za Ružicu Đukić i Josipa Regovića, ali i odraz kontinuiranog kvalitetnog rada svih djelatnika NCL Media Grupe.

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika