04.08.2008. / 13:44

Autor: Katarina Zorić

Premijerov razlog nedolaska na Alku

"Nisam došao jer se Saboru i Vladi pretpostavlja vojska"

Na upit je li o tomu razgovarao s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, jer je prema protokolu, kako je upitao novinar, izaslanik Predsjednika jednako vrijedan kao i sam predsjednik, Sanader je naglasio da "toga nema nigdje i da tako što ne postoji"

Premijer Ivo Sanader jučer nije došao na Sinjsku alku jer se, kako je danas istaknuo, Saboru i Vladi pretpostavlja vojska te da postoji protokol koji se mora poštovati.

Sanader je takvu odluku donio nakon što mu je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao da se Saboru i Vladi pretpostavlja vojska.

"Mi nismo vojna nego civilna država, i postoji protokol i preseans (red prvenstva) koji se mora poštovati", rekao je premijer Sanader odgovarajući na današnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na novinarsko pitanje o razlozima nedolaska na Alku.

Nakon što je dobio spomenutu informaciju, Sanader je odlučio na poziv domaćina obići sva sela na Šolti koja prije njega nije posjetio nijedan predsjednik države i Vlade.

Premijer je podsjetio da je bio u Sinju na Alci desetak puta. Rekao je da je poslao čestitke s dobrim željama svim alkarima te istaknuo kako su "neka gospoda iz Viteškog alkarskog društava prespavali određeno vrijeme".

Na upit je li o tomu razgovarao s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, jer je prema protokolu, kako je upitao novinar, izaslanik Predsjednika jednako vrijedan kao i sam predsjednik, Sanader je naglasio da "toga nema nigdje i da tako što ne postoji".

Premijer Sanaderje najavio da će o tome razgovarati s predsjednikom Mesićem kada se vrati iz službenoga posjeta Mongoliji. Ponovio je da po preseansu postoji predsjednik države, Sabora i Vlade, a kada nema nekoga od njih, izaslanik ne može biti na višem položaju od predsjednika Sabora i Vlade.

Vezane vijesti

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranke Kosor uoči današnje 296. Sinjske alke,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika