Objavljeno u Nacionalu br. 686, 2009-01-05

Autor: Robert Bajruši

Gazeta

Neven Mimica odustao od predsjedničke kandidature

Neven MimicaNeven MimicaNeven Mimica, jedan od vodećih članova SDP-a, odustao je od kandidature za predsjednika Republike. Sve donedavno, Mimica je bio glavni favorit Zorana Milanovića, međutim, u međuvremenu je šef SDP-a počeo podupirati i Zlatka Komadinu, primorsko-goranskog župana.

Mimica uživa respekt velikog dijela SDP-a, ali istovremeno prevladava mišljenje kako je medijski neatraktivan. Osim toga, u istraživanjima javnog mnijenja je vidljiv značajan zaostatak za potencijalnim protukandidatima Ivom Sanaderom, Nadanom Vidoševićem ili Radimirom Čačićem.

U takvim okolnostima, Mimica je prije Božića najbližim suradnicima priopćio kako se neće kandidirati za nasljednika Stipe Mesića. Kako sada stoje stvari, glavni kandidat postaje Komadina, međutim ne treba odbaciti eventualnu kandidaturu Ljube Jurčića, Ive Josipovića, pa čak i Zorana Milanovića.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika