05.01.2009. / 15:28

Autor: Anamarija Kronast

Andrew Lloyd Webber spašava Britance na Eurosongu

Kako se više ne bi sramotili na eurovizijskoj pozornici, Britanci su odlučili angažirati slavnog skladatelja da odabere glazbenika i napiše mu pjesmu za nastup u Moskv

Slavni skladatelj trebao bi Britance spasiti od sramoteSlavni skladatelj trebao bi Britance spasiti od sramoteIako se mi baš ne možemo pohvaliti da nam na Eurosongu cvjetaju ruže ni Britanci, koji su nekoć bili među najboljima , očito ne mogu pogoditi ukus publike.
Njihov predstavnik Andy Abraham prošle se godine, unatoč direktnom ulazu u finale, plasirao na neslavno dvadeset i peto mjesto. Englezi su to komentirali kao nacionalnu sramotu i ne žele si više priuštiti takvu blamažu pa su ove godine angažirali slavnog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera.
On je odabrao šest kandidata: dva pjevača, dvije pjevačice, duet koji čine blizanke i muški kvintet. Odabrani će se nadmetati u BBC-jevom showu Your Country Needs You, a najbolji će 15. svibnja u Moskvi predstavljati Veliku Britaniju.
Publika će ih gledati tijekom tjedan dana, a najboljem će Webber sam napisati skladbu s kojom će putovati na Eurosong.
Pobjednik će biti poznat 31. siječnja.

Vezane vijesti

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu. Loreen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika