07.01.2009. / 19:21

Autor: Hina

Ruska blokada plina: Nakon Bugarske, Slovaci prijete pokretanjem nuklearke

"Ako će Slovačka i dalje biti talac sukoba Rusije i Ukrajine, postaje moguće ponovno otvaranje dijela nuklearke Jaslovske Bohunice", kazao je slovački premijer Robert Fico

Slovački premijer Robert Fico; Foto: WikipediaSlovački premijer Robert Fico; Foto: WikipediaSlovački premijer Robert Fico u srijedu je, zbog problema s opskrbom ruskim plinom, zaprijetio pokretanjem nuklearne centrale Jaslovske Bohunice koja je nedavno zatvorena zbog ispunjenja pristupnih obveza prilikom ulaska Slovačke u Europsku uniju.

"Ako će Slovačka i dalje biti talac sukoba Rusije i Ukrajine, postaje moguće ponovno otvaranje dijela nuklearke Jaslovske Bohunice", kazao je Fico te dodao da se radi o europskom problemu a ne samo slovačkom ili češkom.

Također je upozorio da bi se do 2020-2030. ovisnost Europe o ruskom plinu mogla povećati.

Najavio je mogućnost održavanja summita premijera Višegradske skupine u četvrtak u Bratislavi. Tu skupinu čine Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka.

Ponovnim pokretanjem svoje nuklearke iz istog je razloga nedavno zaprijetila i Bugarska.

Vezane vijesti

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija kao jedina ekipa s maksimalnim brojem bodova iz kvalifikacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika