09.01.2009. / 15:38

Autor: Nika Jurčević

Singl mame ponovno u akciji

To što ste samohrana majka ne čini vas nimalo manje privlačnom i zanimljivom. Nema potrebe da snižavate kriterije zbog svoje životne situacije. Sada, više nego ikada, zaslužujete samo najbolje!

Pjevačica Britney Spears tvrdi kako uživa u ulozi mamePjevačica Britney Spears tvrdi kako uživa u ulozi mameZasitili ste se tipičnog života samohrane majke ispunjenog pelenama, razbacanim igračkama, domaćim zadaćama i beskrajnim kućanskim poslovima?! Dosadilo vam je družiti se samo sa sestrom, koja ionako samo pametuje ili s par frendica koje nikada nemaju vremena, s prodavačicom iz DM-a i s ekipom iz parkića ispred zgrade, čiji se razgovori uglavnom svode na prepričavanje najnovijih epizoda omiljene sapunice? Bilo je i vrijeme!
Ako vam kroz glavu tu i tamo prozuji misao da je možda došlo vrijeme da opet počnete izlaziti i, tko zna, možda upoznavati nove frajere, nemojte se zbog toga osjećati loše!
Savršeno je normalno da žudite za time da imate nekoga s kim možete izaći, zabaviti se, nasmijati i razgovarati o stvarima koje nemaju veze s vašim svakodnevnim dilemama, poput one treba li dozvoliti klincima da upale TV čim izađu iz kreveta.

Dajte si oduška

No prije nego što se ponovno otvorite svijetu i "pustite u promet", znajte da neće biti lako! To je velika promjena u životu samohrane majke i zahtijevat će puno prilagodbi i kompromisa. Za početak je najvažnije da to radite mudro, promišljeno i oprezno te da se pridržavate nekoliko jednostavnih savjeta:
Kada jednom ponovno počnete izlaziti, svakodnevno ćete susretati potencijalne kandidate, no dozvolite si da budete izbirljivi! To što ste samohrana majka ne čini vas nimalo manje privlačnom i zanimljivom. Nema potrebe da snižavate kriterije zbog svoje životne situacije. Sada, više nego ikada, zaslužujete samo najbolje!
Kada napokon izađete na dugoočekivani spoj - uživajte - dajte si oduška! Nemojte dozvoliti da zbog osjećaja krivnje (što ste tu s njim, a ne doma "gdje vam je mjesto") provedete cijelu večer pričajući o klincima, koji se za to vrijeme ionako ludo zabavljaju sa super novom babysittericom. Nemojte tako sabotirati vezu prije nego što je uopće i započela. Sjetite se da je on na večeru izveo vas, a ne vašu djecu, bivšeg muža, dugove na računu i sve ostalo što kao samohrana majka nosite na svojim leđima.
Ako prvi spoj prođe dobro i za vikend vas ponovno pozove u kino, to ne znači da ga odmah morate predstaviti djeci. Oni ne bi trebali biti upleteni u vaš ljubavni život do te mjere da upoznaju baš svakog frajera s kojim izađete više od jedanput. Upoznavanje s klincima ostavite samo za one s kojima počinjete graditi nešto značajnije.
Kada napokon naletite na jednog takvog, oboje se pripremite na dječju verziju onoga što je Ben Stiller proživio u filmu "Dozvola za brak". Da, klinci nerijetko znaju raditi problemčiće kada čuju riječi "ovo je mamin novi dečko", tako da metoda "u glavu" baš i nije najpoželjnija! Radite to polagano i što nježnije. Za početak ga pozovite na zajedničko druženje u parku ili u kino na novi Disneyev Glumica Kate Hudson tvrdi da se otkako ponovno izlazi, osjeća poput djevojkeGlumica Kate Hudson tvrdi da se otkako ponovno izlazi, osjeća poput djevojkecrtić. Što više vremena date djeci da se naviknu na njega, time bolje!

Ne mijenjajte uloge


Biti samohrana majka nije lako i svaka pomoć je dobrodošla, ali vaš novi frajer nije tu da preuzme dio vaših obaveza. Pokušajte odoljeti iskušenju da ga brže-bolje pretvorite u svoju kućnu, kuhinjsku i pedagošku pomoćnicu. Ako nije spreman na takvu odgovornost i obavezu, to bi ga moglo otjerati! No čak i ako on sam pokaže inicijativu da sudjeluje u odgoju, ne biste mu smjeli dozvoliti da prerano preuzme roditeljsku ulogu! To bi moglo stvoriti velike problem u odlosu s klincima, ali i između vas dvoje. Onaj zaštitnički, majčinski instinkt probudio bi se u vama čim bi im on rekao da smiju spavati kod prijatelja, iako ste im vi prije toga strogo zabranili.
Imajte čvrsto određene prioritete! Odlazak sinu na nogometnu utakmicu ili kćeri na baletnu predstavu uvijek mora biti važnije od romantičnog iznenađenja koje vam je vaš dragi pripremio. Djeca nikada ne smiju biti stavljena na drugo mjesto! Prekrasno je to što ste opet sretni, ali ne dozvolite da vas leptirići u trbuhu previše ponesu! Vi ste prvenstveno roditelj, a tek onda nečija partnerica. Jako je važno da i on toga bude svjestan! Ako vaša veza postane ozbiljna, tko zna, sljedeći put možda i on dobije pozivnicu na tekmu.

Madonna je tek odnedavno singl mamaMadonna je tek odnedavno singl mamaNo dalek je put do idiličnih obiteljskih scena iz američkih filmova. Za početak samo imajte na umu da su vaši osjećaji, potrebe i želje izuzetno važni. Svojoj djeci možete pružiti ono najbolje od sebe samo ako ste vi iznutra sretni i ispunjeni. Pokušajte se ne osjećati krivima što malo mislite i na sebe. Posljednjih ste nekoliko godina posvetili samo njima, a sada je vrijeme da učinite nešto lijepo za sebe. Zabavljajte se. Budite otvoreni za ljubav i tko zna, možda uskoro više ne budete samohrana majka.

Vezane vijesti

Foto: Candice Swanepoel

Foto: Candice Swanepoel

'Anđelica' Candice Swanepoel pozirala je u seksi photoshootingu za Victoria's Secret. Poznata južnoafrička manekenka u dosadašnjoj karijeri je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika