13.01.2009. / 11:38

Autor: Hina

EK pozdravlja nastavak isporuke ruskog plina preko Ukrajine

Stručnjak Gazproma Sergej Pavolov je za televiziju Vesti 24 rekao da će prve količine plina biti za Tursku, Moldaviju i Balkan

Ukrajina je od Gazproma dobila obavijest o puštanju 76 milijuna prostornih metara plina u plinovodUkrajina je od Gazproma dobila obavijest o puštanju 76 milijuna prostornih metara plina u plinovodEuropska komisija pozdravila je u utorak nastavak isporuke ruskog plina preko Ukrajine i dodala da će isporuku promatrači EU provjeriti na terenu, rekao je glasnogovornik Ferran Tarradellas.

Europska komisija, koja je uz češko predsjedništvo pregovarala s Rusijom i Ukrajinom o nastavku isporuke, "pozdravlja rusku najavu puštanja plina u cijevi", rekao je Tarradellas.

Promatrači koje je EU rasporedila na traženje Moskve kako bi pratili da protjecanje prolazi Ukrajinom bez smetnji do granica EU, na terenu će provjeriti provođenje ove odluke, dodao je.

Ruski Gazprom je naredio u utorak oko 8 sati po srednjoeuropskom vremenu, nakon šest dana prekida, nastavak isporuka plina preko Ukrajine prema Europi, prenio je ruski tv kanal NTV.

Ukrajinska strana objavila je da je od Gazproma dobila obavijest o puštanju 76 milijuna prostornih metara plina u plinovod.

"To je samo dio potrebne količine", kazao je ukrajinski izvor za rusku agenciju Itar Tass, i dodao da je Rusija Europi u zimskim mjesecima isporučivala oko 350 milijuna prostornih metara plina dnevno.

Stručnjak Gazproma Sergej Pavolov je za televiziju Vesti 24 rekao da će prve količine plina biti za Tursku, Moldaviju i Balkan. Ruski izvori kažu da će možda biti potrebno dva do tri dana dok prve količine plina iz Sibira stignu do krajnjih korisnika. (P.H.)

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika