16.01.2009. / 08:38

Autor: Hina

Katar: Početak izvanrednog summita o Gazi kasni, uzrok nepoznat

Sastanak je odgođen za poslijepodne

Palestinski predsjednik Mahmud Abas neće sudjelovati na sastankuPalestinski predsjednik Mahmud Abas neće sudjelovati na sastankuPočetak "izvanrednog summita" članova Arapske lige, organiziranog u Dohi zbog izraelske ofenzive u Gazi, kasniti će nekoliko sati, objavili su u petak ujutro organizatori.

Taj sastanak, organiziran na inicijativu Katara, trebao je početi u 8 sati po srednjoeuropskom vremenu, što je odgođeno za poslijepodne, prema istom izvoru koji nije objasnio uzrok kašnjenja.

U Kataru će se održati izvanredni sastanak Vijeća Arapske lige na razini šefova država, a sudjelovanje je potvrdilo 13 zemalja od ukupno 22 članice Arapske lige.

Kvorum za arapski summit od 15 zemalja nije dosegnut, jer nekoliko arapskih zemalja, među kojima Saudijska Arabija i Egipat, nisu željele sudjelovati.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas neće sudjelovati na sastanku, rekao je palestinski veleposlanik Muni Ganem, prenosi AFP.

Katar je u četvrtak predložio arapskim zemljama da razmotre odnose s Izraelom i osnuju Fond za obnovu palestinskog teritorija.

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika