21.01.2009. / 10:38

Autor: Dean Sinovčić

Hollywood osiromašio: Mickeyu Rourkeu nude samo 250 tisuća dolara za ulogu u filmu "Iron Man 2"

Hollywoodske zvijezde više ne mogu računati na svoje milijunske honorare, zbog recesije svima se nude daleko manje novaca a oni su šokirani zbog toga

Mickey Rourke šokiran je niskom financijskom ponudom za ulogu u filmu "Iron Man 2"Mickey Rourke šokiran je niskom financijskom ponudom za ulogu u filmu "Iron Man 2"Filmska industrija u Hollywoodu u velikim je financijskim problemima, svim glumcima smanjuju se honorari, kao i scenaristima, a najbolji primjer za to je Mickey Rourke. Prošlog tjedna dobio je Zlatni globus za ulogu u filmu «Hrvač», veliki je kandidat i za Oscara za istu ulogu, te mu je stoga odmah ponuđena uloga negativca u filmu «Iron Man 2». Međutim, umjesto očekivanog milijunskog honorara, Rourkeu je ponuđeno sirotinjskih 250 tisuća dolara, iznos za koji ni daleko nepoznatiji glumci ne bi pristali glumiti.

Slično se događa Robertu Pattisonu i Kristen Stewart, zvijezdama filma «Sumrak» koji upravo dogovaraju honorar za nastavak filma «Sumrak» koji će se zvati «New Moon». Iako je «Sumrak» veliki filmski hit, svaki od njih dvoje neće dobiti više od dva milijuna dolara, iako su očekivali trostruko veće honorare. Oni stariji i iskusniji ne pristaju ni na kakve kompromise, kao što je Samuel L. Jackson. On je glumio Nicka Furyja u prvom dijelu filma «Iron Man» te je trebao ponoviti istu ulogu u drugom dijelu. Čim je dobio ponudu na stol, a koja je smiješno mala kao i u slučaju Rourkea, zahvalio se na ponudi i rekao da neće glumiti u nastavku filma «Iron Man».

Nicolas Cage je slijedeća žrtva, njemu je srezan honorar za treći dio filma «Nacionalno blago» i čeka se njegov odgovor na novu ponudu. Holivudski agenti kažu kako više ne postoji cijena za pojedinog glumca. Kada počnu pregovori s filmskim kompanijama, agent kaže koja je cijena njegovog klijenta, na što se ljudi iz kompanije samo nasmiju i kažu «ovo je naša ponuda». Uslijed takve situacije glumci optužuju agente za nesposobnost pa je u posljednjih dva mjeseca nekoliko poznatih glumaca promijenilo agente. To su učinili Anthony Hopkins, Antonio Banderas, William Hurt, Kurt Russell i Jessica Lange.

Slično se događa i sa scenaristima koji su, u prosjeku, dobivali 500 tisuća dolara za scenarij filma, a sada im je honorar smanjen na 300 tisuća dolara. Jedino rješenje problema za glumce je riskiranje i potpisivanje ugovora kojim će im isplatiti postotak od zarade filma. To je, primjerice, napravio Jim Carrey za film «Yes Man» koji se trenutno prikazuje u našim kinima. Film je vrlo uspješan i Carrey je tako zaradio svoj standardni honorar koji do sada dobivao za ulogu u filmu.

Vezane vijesti

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Američki glumac i bivši boksač Mickey Rourke u ponedjeljak je sa suzama radosnicama otkrio svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu. "Osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika