22.01.2009. / 12:50

Autor: Anamarija Kronast

Crkni, ljepotice!

Istraživanja su pokazala da žene u reproduktivnoj dobi ne vole privlačne žene jer ih, čak i podsvjesno, smatraju konkurencijom! Draže su im one koje im se čine manje opasne

Žene ne vole ljepotice jer ih smatraju konkurencijomŽene ne vole ljepotice jer ih smatraju konkurencijomNema osobe koja za lijepu ženu neće imati riječi hvale, osim ako se radi u ženama koje ovuliraju i smatraju ljepotice direktnom konkurencijom. Istovremeno, nemaju ništa protiv žena koje su blizu ili su već ušle u menopauzu - pokazala su najnovija istraživanja britanskih psihologa. "To vam je kao da za njih uopće ne postoje atraktivne žene, one ih jednostavno ignoriraju ili čak idu korak dalje i ne skrivaju otvorenu netrpeljivost" - tvrdi Benedikt Jones, psiholog s fakulteta Aberdeen u Velikoj Britaniji, a svoju tezu potkrepljuje anketiranjem 97 srednjovječnih žena.

-Mnoge studije bavile su se pitanjem što se ženama u plodnom periodu najviše sviđa na licu muškarca, na njegovom tijelu, u njegovom glasu pa čak i - znojnoj majici ili košulji. Ali mali broj psihologa i neurologa bavio se pitanjem kako plodnost mijenja karakter nadmetanja među ženama - izjavio je Jones za magazin Primjenjena biologija. Na studiji koju su proveli, žene stare između 40 i 64 godina su birale između 40 naglašeno muževnih muškaraca i naglašeno privlačnih žena.

Bez obzira na menopauzu, žene su se mahom opredjeljivale za muževnu gospodu. Ali kad je riječ o ženama, dame koje su još uvek mogle rađati, manje su glasala za izrazito lijepe žene nego one koje su već ušle u menopauzu. Njih su smatrale manjom konkurencijom pa su radije glasale za one koje smatraju "bezopasnima". Na osnovu ovih pokazatelja, Jones je zakjučio da je riječ o podsvjesnom međusobnom nadmetanju još uvek plodnih žena: -Sasvim je sigurno da se žene tijekom menopauze lagano udaljavaju od pomisli na seks s izrazito muževnim kavalirom i sve više se približavaju tipu muškarca koji bi im jamčio stabilnu obitelj - zaključio je Jones.

Ipak, on još uvek nije potpuno uvjeren da je žensko procjenjivanje najbolji način da se objasni "seksualno nadmetanje među ženama". -Još uvek nema odgovora na pitanje da li je samo procenjivanje crta lica dovoljno da potvrdi apsolutnu privlačnost žena u periodu plodnosti ali i prije i poslije-zaključio je.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika