22.01.2009. / 16:01

Autor: Hina

U Španjolskoj zaplijenjeno više od 80 slika, navodno Dalijevih

Ukupno 81 djelo - grafike, platna, skulpture, reljefi, za koje se pretpostavlja da ih je stvorio Dali, bili su na putu za Francusku

Dalijevo 'Geopolitičko dijete promatra rođenje Novog Čovjeka'Dalijevo 'Geopolitičko dijete promatra rođenje Novog Čovjeka'Španjolska policija objavila je u četvrtak da je jedan Francuz uhićen na jugu zemlje gdje je zaplijenjeno više od 80 umjetničkih djela koja se pripisuju se nadrealističkom slikaru Salvadoru Daliju.

Ukupno 81 djelo - grafike, platna, skulpture, reljefi, za koje se pretpostavlja da ih je stvorio Dali, bili su na putu za Francusku, a pronađeni su izloženi u hotelu u Esteponi, spremni za prodaju.

Francuz, koji je organizirao izložbu i čiji identitet nije objavljen, priveden je zbog lažnih dokumenta i prijevare.

Policija nije željela davati izjave o autentičnosti djela, no drži da bi najmanje njih dvanaestak mogli biti originali, koji su ranije ukradeni iz Španjolske, Belgije, Francuske i Velike Britanije.

Sada stručnjaci moraju serijske brojeve pronađene na grafikama usporediti s podacima kojima raspolaže Zaklada Gala Salvador Dali.

Među ukradenim djelima je i tri metra visok slon koji je bio ponuđen na prodaju po cijeni od 1,2 milijuna eura.

Vezane vijesti

Rekordna zapljena milijun krivotvorenih eura u Poljskoj

Rekordna zapljena milijun krivotvorenih eura u Poljskoj

Poljska je policija u četvrtak izvijestila da je zaplijenila rekordnih milijun krivotvorenih eura u novčanicama od 50 i 500 eura i zatvorila tiskaru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika