22.01.2009. / 17:27

Autor: Hina

Tadić prosvjedovao kod UN-a i NATO-a zbog Kosovskih snaga sigurnosti

U prosvjednim pismima Tadić ističe da je osnutkom Kosovskih snaga sigurnosti prekršena Rezolucija UN 1244

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić poslao je povodom formiranja Kosovskih snaga sigurnosti prosvjedna pisma glavnim tajnicima NATO-a i UN-a, prenijeli su u četvrtak beogradski elektronički mediji.

Kosovske snage sigurnosti (Kosovo Security Force) uvježbao je NATO, a njihovim osnivanjem 21. siječnja prestao je funkcionirati dotadašnji Kosovski zaštitni korpus (Kosovo Protection Corps).

U prosvjednim pismima Tadić ističe da je osnutkom Kosovskih snaga sigurnosti prekršena Rezolucija UN 1244.

"Srbija ne prihvaća formiranje kosovskih sigurnosnih snaga i nikad nećemo prihvatiti takvo rješenje", rekao je Tadić u ponedjeljak, uoči osnutka kosovskih snaga sigurnosti.

Tadić je tom prilikom istaknuo da će Srbija na međunarodnim forumima i u NATO-u neprekidno zahtijevati ukidanje tih snaga "jer one ne pridonose sigurnosti" na Kosovu.

Podsjetio je da je u pregovorima o statusu Kosova Srbija, kao najbolje rješenje za sigurnosne izazove na terenu, predlagala njegovu demilitarizaciju te da će nastavak pregovora o statusu Kosova, unatoč raznim najavama, ove godine biti nemoguć. Nastavak pregovora bi se, po njegovim riječima, mogao očekivati za dvije do tri godine, nakon odluke Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene neovisnosti Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika