23.01.2009. / 11:15

Autor: Anamarija Kronast

Tjedan toskanske kuhinje u Ribarskom brevijaru

Bivši automobilistički as, zaljubljenik u more i ugostitelj Veco Holjevac odlučio se protiv recesije boriti radom i ulaganjem jer vjeruje kako je to najbolji način

Vinar Moreno Coronica, ugostitelj Veco Holjevac i maslinar Duilio BelićVinar Moreno Coronica, ugostitelj Veco Holjevac i maslinar Duilio BelićVlasnik jednog od najboljih zagrebačkih ribljih restorana Ribarski brevijar, Veco Holjevac odlučio se na poseban način borbe protiv recesije.
Umjesto da, kako je to u većini tvrtki popularno, smanji broj zaposlenih, uveo je rad nedjeljom. Tako će se birane morske delicije odasd moći kušati i nedjeljom, no Holjevac veli kako neće stati samo na tome.

Svojim će gostima, uz već prepoznatljivu kvalitetu, ponuditi i razna gostovanja, te tematske tjedne.
Prvi od njih započinje 26. siječnja. Tijekom Tjedna toskanske kuhinje u Zagrebu nudit će se: juha od bundeve s kozicama, riccota gnocchi s tartufima, domaći branzino ravioli u umaku od škampa, file brancina s tartufima i tikvicama, steak od tune i još nekolicina posebnih delicija.
Tim je povodom Holjevac organizirao domjenak za novinare na kojemu je slavni toskanski chef Marko Sasso prezentirao jela u kojima će Zagrepčani moći uživati u nadolazećim danima.

Njegova se kuhinja, pojasnio je, bazira na tradicionalnoj talijanskoj recepturi, što u prijevodu znači da je lagana, ukusna i bez pervelikih eksperimentiranja.
Uz riblje sljedove toskanskog majstora uzvanici su mogli uživati i u istraskim vinima Morena Coronice i maslinovim uljima Duilija Belića.
Posebni gosti večeri bili su talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza i vlasnikova sestra Tatjana Holjevac. Djelić atmosfere možete pogledati u FOTOGALERIJI (Fotografije: Ivan Banić)

Fotogalerija

  • Vinar Moreno Coronica, ugostitelj Veco Holjevac i maslinar Duilio Belić
  • Marco sa suprugom Danijelom, Majom i Vecom Holjevcem
  • Chefovi Marko Sasso i Sonja Čorlia
  • Tatjana Holjevac i Alessandro Pignatti Morano di Custoza
  • Alessandro Pignatti Morano di Custoza s Vecom Holjevcem i chefovima Sonjom Čorliom i Marcom Sassom

Vezane vijesti

Tatjana Holjevac je najbolje plaćena političarka u Hrvatskoj

Tatjana Holjevac je najbolje plaćena političarka u Hrvatskoj

Najbolje plaćena političarka u Hrvatskoj je Tatjana Holjevac, potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine, koja mjesečno prima oko 26 tisuća kuna u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika