25.01.2009. / 22:17

 

Mirza Džomba samo za Extru: Nisam se povukao zbog svađe s Červarom nego zbog zdravlja

Jedan od najboljih rukometaša na svijetu otkrio nam je prave razloge neigranja u na Svjetskom prvenstvu, objasnio da se trenutačno bavi nekretninama, te priznao da nema djevojku, ali i da će se brzo oženiti...

Rukometaš je na intervju došao ravno iz liječničke ordinacije jer ima problema s koljenomRukometaš je na intervju došao ravno iz liječničke ordinacije jer ima problema s koljenomZadnjih tjedana jedna od najemitiranijih reklama na televiziji je ona mobilnog operatera Tele2, u kojoj glavnu ulogu ima rukometaš Mirza Džomba. Reklama pod nazivom "Jaaavi se" toliko je postala prepoznatljiva da i sam Džomba priznaje kako mu dnevno dolaze na stotine poruka tog sadržaja. Iako na tekućem Svjetskom rukometnom prvenstvu Džomba ovog puta nije član hrvatske reprezentacije, zbog reklame je i dalje aktualan.
Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša odlučio je, netom nakon završetka ovogodišnjih Olimpijskih igara u Pekingu, reći zbogom reprezentaciji. Razlog, kaže, nisu napisi u medijima o njegovoj navodnoj svađi s izbornikom Linom Červarom već zdravstveni problemi. S Mirzom Džombom razgovarala sam dan nakon što je hrvatska reprezentacija igrala sa Švedskom i pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini.

Svi koji su imali priliku upoznati Džombu znaju da je iznimno duhovit i simpatičan. Zbog velikih bolova u koljenu na intervju je stigao iz ordinacije gdje su mu izvadili tekućinu iz koljena i u njega unijeli lijek, a prvo pitanje mu je bilo: "Zašto ste baš mene odabrali za intervju? Pa ima toliko reprezentativaca, a ja više ni ne igram." Igrao za reprezentaciju ili ne, Džomba je i dalje omiljeni rukometaš mnogih. U neformalnom razgovoru ispričao je kako je oduševljen prilozima Bijelih udovica u "Red Carpetu" te je otkrio kako su i njega pokušali nasamariti, no to im nije uspjelo. "Nazvali su me i rekli da zovu iz Krka, da im je namjera napraviti veliku rukometnu dvoranu koja će se zvati mojim imenom te da će postaviti moju veliku bistu ispred dvorane. Odmah mi je postalo sumnjivo. Ma obožavam ih. To su moji Riječani i super su mi sa svojim smicalicama", rekao je, smijući se, Mirza Džomba.


EXTRA: Kakav je osjećaj odjednom s tribina gledati utakmice, promatrati dosadašnje suigrače?
- Teško je. Bio sam u Splitu i atmosfera je bila fantastična. Vidi se da sve graniči s pozitivnom ludošću, da svi žive za naše pobjede. U takvoj atmosferi rijetko koji naš igrač može kiksati i ne dati sto posto sebe. Kad si na tribinama, osjećaš se posebno. Stvarno je neopisiv osjećaj biti u dvorani kao navijač, a mogu zamisliti kako je dečkima na terenu. Navijao sam zaista s puno žara, no u nekim sam se trenucima pokušavao skulirati - nakon prvih krivih sučevih odluka došlo mi je da uletim na teren.
EXTRA: Proveli ste nekoliko dana u Splitu. Jeste li uopće bili u kontaktu s bivšim suigračima?
- Bio sam u njihovu hotelu. (Fotografije: Mateja Vrčković i fotodokumentacija Extre)

Više pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika