26.01.2009. / 17:29

Autor: Nika Jurčević

Količina estrogena odaje preljubnice

Prevarile ste muža? Imate dva frajera u isto vrijeme? Svaki vikend završite u drugom krevetu? Pa što? Niste vi krivi!Krivi su hormoni, znanstveno dokazano

Mijenjanje partnera znak je visoke razine estrogena, tvrde znanstveniciMijenjanje partnera znak je visoke razine estrogena, tvrde znanstveniciMožda ste mislile da su samo muškarci sposobni „iskoristiti i odbaciti"?? O ne, budimo iskrene, i nekima od nas to ide sasvim dobro. Ali ne našom krivicom. Novo znanstveno otkriće objašnjava da je za takvo ponašanje kod žena kriv estrogen, ženski spolni hormon.

Prema tome - s velikom plodnošću dolazi i velika opasnost od preljuba. Žene čija je prirodna razina estrogena visoka sklonije su „mijenjanju frajera ko čarapa" ili pak varanju svojih stalnih partnera.
Zašto? Odgovor je jednostavan.


Prijašnja istraživanja pokazala su da je visina samopoštovanja proporcionalna visini estrogena. Taj hormon povezan s plodnošću je ono što nas čini ženstvenima. Žene s povišenim estrogenom sebe vide ljepšima i atraktivnijima od drugih žena!
One neće dozvoliti da im premale grudi ili pokoja bora stanu na put, one znaju koliko vrijede i što zaslužuju. Upravo zbog toga su često nezadovoljne svojim trenutnim partnerom, teže nečem boljem, te su sklonije varnaju, objavljeno je u „the Royal Society journalu".

Eksperiment

"Lijepe žene imaju manje razloga da ostanu vjerne ako naleti neki bolji" rekla je Kristina Durante, psihologinja na Universiti of Texas u Austinu.
Ona je provela istraživanje u kojem je izmjerila razinu estrogena kod 52 studentice prosječne starosti 19 godina i 5 mjeseci. Dio eksperimenta bilo je i ocjenjivanje vlastite privlačnosti te ispunjavanje ankete prema kojoj se mogla ustvrditi skonost varanja.
Naravno, djevojke s najvišom razinom estrogena imale su najbolje mišljenje o sebi, a to su potvrdili i promatrači sa strane. A anketa je također pokazala da su upravo te djevojke imale više partnera te bile spremnije na prevaru, bilo da je riječ o nevinom flertu, spoju, seksu ili ozbiljnoj aferi. No prema istoj anketu, one bi ipak prije izabrale ozbiljnu vezu, umjesto 10 kratkih, od početka osuđenih na propast.

A frajeri

Dragi frajeri, iako prethodna rečenica može zvuči utješno, u zraku ostaje pitanje- isplati li se uopće imati curu za kojom se svi okreću na cesti? Curu koja voli seks? Curu koja bi vam jednog dana mogla rodit puno djece? Curu koja je svjesna svoje ljepote i nosi ju sa stilom? Prokleti estrogen! Čini nas toliko savršenima..i toliko neuhvatljivima. Ali to je nešto s čim morate živjet. Šalimo se, dakako. No, morate znati da s lijepim curama često nije lako...Ili to već znate!?

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika