29.01.2009. / 09:31

Autor: Hina

Kuba pred ratifikacijom konvencije protiv nasilne smrti

"Kuba je zemlja u kojoj u zadnjih 50 godina nijedna osoba nije nestala niti je mučena", rekao je Felipe Perez Roque

Kubanska vlada Raula Castra "ovih će dana" ratificirati međunarodnu konvenciju UN-a protiv nasilne smrti i pozvat će njegova posebnog izvjestitelja za mučenje da posjeti taj otok, objavio je u srijedu šef kubanske diplomacije.

"Kuba je zemlja u kojoj u zadnjih 50 godina nijedna osoba nije nestala niti je mučena", rekao je Felipe Perez Roque na tiskovnoj konferenciji uoči dolaska Vijeća za ljudska prava koje će 5. veljače stići na otok u promatračku misiju radi ocjene stanja ljudskih prava.

Roque je dodao da Kuba ima "mirnu savjest" i da će UN-ova posebnog izvjestitelja za mučenje Manfreda Nowaka pozvati da se "tijekom godine" sam upozna sa stanjem ljudskih prava u toj zemlji.

Konvenciju za zaštitu osoba protiv nasilne smrti koju je koncem 2006. donijela UN-ova Glavna skupština, kubanske vlasti su potpisale u veljači 2007.

Vlada Raula Castra koji je na vlasti zamijenio brata Fidela, potpisala je dvije UN-ove povelje o ljudskim pravima u veljači 2008., ali ih još nije ratificirala.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika