30.01.2009. / 08:41

Autor: Hina

U Iraku otkriven spomenik cipeli koja je testirala Busheve reflekse

Uz pomoć djece iz sirotišta kipar Laith al-Amiri napravio je repliku jedne do cipela koje je irački novinar Muntazer al-Zaidi bacio na Busha

Foto: ReutersFoto: ReutersSkulptura goleme cipele otkrivena je u četvrtak u čast iračkog novinara koji u prosincu svojim cipelama gađao tadašnjeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha.

Golema skulptura izrađena je od fiberglasa i presvučena bakrom a podignuta je u kompleksu za napuštenu djecu u sjevernom iračkom gradu Tikritu, izvijestio je u četvrtak CNN.

Uz pomoć djece iz sirotišta kipar Laith al-Amiri napravio je repliku jedne do cipela koje je irački novinar Muntazer al-Zaidi bacio na Busha tijekom zajedničke konferencije za tisak američkog predsjednika i iračkog premijera Nurija al-Malikija u Bagdadu prošlog mjeseca.

Al-Zaidija, koji se sada nalazi u zatvoru i čeka suđenje, mnogi Iračani smatraju junakom a prosvjednici su u arapskim državama prošlog mjeseca izašli na ulice tražeći njegovo oslobađanje.

Al-Amiri je istaknuo da njegovo djelo nije politički čin nego "izvor ponosa za sve Iračane".

Vezane vijesti

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Većina Amerikanaca ocjenjuje predsjednika Baracka Obamu "istim" ili "gorim" od njegova prethodnika Georgea W. Busha, prema novoj anketi instituta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika