05.02.2009. / 16:21

Autor: Hina

Bugarska podupire Južni tok i Nabucco

"Energetska diverzifikacija nema alternativa i Bugarska će poduprijeti projekte Južni tok i Nabucco, koji predstavljaju prioritet za Europu", izjavio je Prvanov

Bugarska podupire ideju da je potrebno diverzifirati energentsku opskrbu Europe i kani pružiti svoju pomoć projektima plinovoda Južni tok i Nabucco koji zaobilaze Ukrajinu, izjavio je u četvrtak u Moskvi bugarski predsjednik Georgij Parvanov, prenose ruski mediji.

"Zadovoljan sam time što ste pokazali spremnost razmotriti pitanje o mjestu Bugarske u energetskom sustavu, a posebice izgradnje široke mreže plinovoda", rekao je Parvanov ruskom predsjedniku Dmitriju Medvedevu.

"Energetska diverzifikacija nema alternativa i Bugarska će poduprijeti projekte Južni tok i Nabucco, koji predstavljaju prioritet za Europu", izjavio je Prvanov na sastanku u Kremlju s Medvedevom.

Bugarska, koja gotovo potpuno ovisi o ruskom plinu, bila je teško pogođena sporom između Rusije i Ukrajine prošli mjesec koji je uzrokovao prekid dopreme plina Europi.

Vezane vijesti

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura probodena željeznim kolcem čime se, prema drevnom vjerovanju, sprječavalo mrtve da se preobraze u vampire, pronađena su u bugarskome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika