05.02.2009. / 16:58

Autor: Hina

Britanci usred sniježne oluje ostali bez soli za ceste

U četiri dana potrošeno je više sredstava za posipanje prometnica nego u cijeloj lanjskoj zimi

Obilan snijeg ne prestaje padati u Velikoj Britaniji, lokalne se vlasti sve više žale na nedostatak sredstava za posipanje cesta, a ne nazire se ni poboljšanje vremena jer prognoze najavljuju nove snježne oborine u petak ujutro.

Uzletišta u zračnim lukama su zatvorena, bolnice su otkazale operacije, a putnički cestovni i željeznički promet danima je poremećen zbog debela snježna pokrivača u južnom Walesu, u sjeveroistočnoj i srednjoj Engleskoj te u Škotskoj.

"Vremenske prognoze predviđaju još četiri ili pet dana s temperaturama ispod ništice i snijegom ... te će mnoge ceste postati smrtonosne zamke", objavio je britanski autoklub.

Ministar prometa Geoff Hoon rekao je da vlasti čine sve kako bi život u najhladnijoj britanskoj zimi zadnjih 18 godina bio što normalniji.

Cestari svaki dan posipaju ceste s 25.000 tona soli, ali nevolja je što proizvođači mogu dobaviti samo 30.000 tona soli na tjedan. U četiri dana potrošeno je više sredstava za posipanje prometnica nego u cijeloj lanjskoj zimi.

Meteorolozi predviđaju obilan snijeg za područje Londona i jugoistoka Britanije u petak, te nove oborine za vikend.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika