08.02.2009. / 22:23

Autor: Nikolina Škunca

Tony Cetinski dao kćeri ime Pia da izbjegne nadimke

Pjevač koji se cijeli siječanj odmarao od naporne turneje priča kako se drugi puta u životu snašao u ulozi oca, te kako će pomiriti privatan život i karijeru

Pjevač kaže kako bi mu trebao godišnji odmor od 5 godinaPjevač kaže kako bi mu trebao godišnji odmor od 5 godinaU Opatiji je prošlog tjedna održana dodjela glazbenih nagrada HR Top 20. Najboljim pjevačem u pop rock kategoriji proglašen je Tony Cetinski, koji se na pozornici hotela Kvarner zahvalio publici zbog koje je i dobio nagradu. Ova godina za Cetinskoga je počela izvrsno. Osim što je dobio nagradu, prije petnaestak dana i drugi je put postao otac. Nakon sina Christiana, kojeg ima iz prošlog braka, Cetinski je sa suprugom i menadžericom Ivanom Nobilo-Cetinski dobio kćerkicu Piju. Ne skriva ponos i prijateljima stalno pokazuje fotografije svoje crnokose djevojčice.
EXTRA: Proglašeni ste najboljim pjevačem u pop rock kategoriji. Što za vas znači ta nagrada?

- Svaka nagrada koju mi je, zapravo, svojim glasovima dala publika od velikog je značaja. Ne želim time umanjiti strukovne nagrade, ali nagrade publike kod mene uvijek imaju prednost.
EXTRA: Uskoro će se na tržištu naći i vaš DVD sa snimkom koncerta koji ste u kolovozu održali u pulskoj Areni.
- DVD će izići na Valentinovo. Iako mnogi kažu kako je sve to bezvremenski materijal, želio sam da što prije iziđe, a ispalo je zgodno da se poveže uz Valentinovo. Ovom bih prilikom demantirao i svoj navodni koncert za Dan zaljubljenih u Domu sportova, jer je to netko lažno plasirao. Za Valentinovo nastupam u Sloveniji.
EXTRA: Što je uopće s nastavkom Furia turneje i koncertom u Zagrebu?

- Postoji nekoliko termina o kojima još uvijek raspravljamo, no još nismo definirali do kraja. U svakom slučaju, bit će do ljeta.

EXTRA: Kad smo posljednji put razgovarali, najavili ste i snimanje albuma s klasičnom glazbom. U kojoj je to fazi?

- Već smo otprilike složili repertoar koji ću snimiti, a to će ujedno biti i program koji ću nuditi svjetskim koncertnim kućama. Trenutačno prikupljamo pjesme i slažemo aranžmane te dogovaramo tko će biti domaći i svjetski gosti od instrumentalista, aranžera, producenata do pjevača iz svijeta klasike. To je kompleksan projekt jer obuhvaća široko tržište i treba pripaziti da se napravi dobro. Na njemu će se naći moje dvije pjesme koje naginju tom senzibilitetu, ali će isto tako biti i poznate svjetske numere, s tim da se nećemo ponavljati s onima već i previše opjevanima. Ne namjeravam se šepiriti s izvođenjem opera jer ima jako puno lijepih talijanskih kancona koje nisu previše iskorištene.

EXTRA:Zašto ste kćerkici dali ime Pia?
- Pia znači blažena, to je starokršćansko ime. Meni se sviđalo, a i Ivana ga je prihvatila. Zahvalno je jer mu ne možeš dati nadimak.( Fotografije: Mateja Vrčković i dok. Extre)

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Vezane vijesti

Poslušajte nešto drugačije: Perpetuum Jazzile obradili veliki hit Tonya...

Poslušajte nešto drugačije: Perpetuum Jazzile obradili veliki hit Tonya Cetinskog

Slovenska i svjetska vokalna atrakcija Perpetum Jazzile i hrvatski "kralj pop scene", kako ga mediji nazivaju, pjevač Tony Cetinski obradili su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika