12.02.2009. / 14:02

Autor: Katarina Zorić

Milinović: Na moju likvidaciju pozivaju nasljednici komunista

Ministar Milinović navodi kako je zgrožen činjenicom što Zoran Milanović i vrh SDP-a nisu oštro osudili postupke svoje mladeži i ogradili se od njih

Darko MilinovićDarko MilinovićMinistar zdravstva Darko Milinović reagirao je danas na poruku "Ministra zdravstva treba ubiti", koja mu je bila upućena tijekom akcije Foruma mladih SDP-a Slatine. Naime, mladi SDP-ovci organizirali su prije tjedan dana akciju "Hrvatsko zdravstvo je bolesno" u sklopu koje su građani pisali poruke ministru zdravstva. Među ostalima, napisana je i sporna poruka koja je neko vrijeme bila na štandu s ostalim porukama.

Ministar Milinović navodi kako je zgrožen činjenicom što Zoran Milanović i vrh SDP-a nisu oštro osudili postupke svoje mladeži i ogradili se od njih. "To je bio način rješavanja kojim se služila partija koje ste vi nasljednici. Ali u današnje vrijeme ne mogu vjerovati da je vaš poziv na likvidaciju način političkog djelovanja i komunikacije u Hrvatskoj. Dezinformacije i neistine, koje su građani prepoznali, mogu biti vaši glavni argumenti u političkom djelovanju, ali bio sam uvjeren da je poziv na likvidaciju daleka prošlost u djelovanju vaše partije. Da li svojim političkim djelovanjem dokazujete suprotno, vraćajući se u mračnu prošlost komunističkih likvidacija?", zapitao se Milinović koji smatra da mržnji nema mjesta u političkom djelovanju i dijalogu s političkim suparnicima.

U SDP-u pak navode kako Forum mladih u Slatini nije učinio ništa loše. Predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Davor Bernardić kaže da su neprimjerenu poruku napisali građani te da je ukonjena čim su je primjetili.

"Vijest o tome objavio je Večernji list u svom regionalnom izdanju i to se dogodilo prije tjedan dana, a Forum mladih odmah se ispričao. Ne znam zašro reakcija dolazi tek danas, nakon tjedan dana. Vjerojatno je riječ o političkom spinu koji želi skrenuti pažnju s naše današnje kritike Vladinoj odluci o uzimanju sredstava iz iz drugog stupa mirovinskog fonda", rekao je Bernardić za Nacional.hr .

Nazvavši nas nasljednicima partije, kaže Bernardić, ministar je pokazao da se zapravo on služi neprimjerenim jezikom jer su u doba koje on spominje članovi Foruma mladih bili još djeca.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika