14.02.2009. / 14:17

Autor: Hina

Tadić: Prirodno je da Srbija želi stalno jačati odnose s Hrvatskom

Tadić je istaknuo da bez Srbije i njezinih potencijala nijedna regionalna inicijativa nema izgleda za uspjeh te da s njome svaki gospodarski, politički i mirovni proces na zapadnom Balkanu ima budućnost

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u subotu da je "prirodni cilj i obveza" Srbije, unatoč neslaganju o pojedinim pitanjima, stalno jačati odnose s Hrvatskom, Crnom Gorom, BiH i Makedonijom.

"Regionalna stabilnost naš je državni interes, ali i interes svih građana koji žive na ovom našem balkanskom prostoru. Srbija čini sve da regija bude stabilna i mirna te da dobri odnosi budu temelj regionalnog razvoja", rekao je Tadić na skupu organiziranu u Novome Sadu u povodu obilježavanja Dana Vojske Srbije.

Tadić je istaknuo da bez Srbije i njezinih potencijala nijedna regionalna inicijativa nema izgleda za uspjeh te da s njome svaki gospodarski, politički i mirovni proces na zapadnom Balkanu ima budućnost.

Dodao je da, osim članstva u EU, Srbija želi najbolje moguće odnose s Rusijom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika