18.02.2009. / 13:21

Autor: Ivica Medo

Eduardo čeka Taylorovu ispriku

Eduardo se vratio u napad Arsenala u velikom stilu nakon što je postigao dva pogotka protiv Cardiffa u četvrtom krugu FA kupu, ali otkriva kako još uvijek očekuju ispriku od Martina Taylora koji mu je slomio nogu prije 12 mjeseci

Eduardo se nakon 51 tjedan vratio u prvu momčad ArsenalaEduardo se nakon 51 tjedan vratio u prvu momčad Arsenala

U eksluzivnom intervjuu za britanski tabloid The Sun napadač Arsenala govorio je o drami koju je proživljavao u posljednjih godinu dana i borbi da se vrati na teren nakon što mu je stoper Birmingham Cityja Martin Taylor brutalnim startom slomio fibulu lijeve noge.

Eduardo se spektakularno vratio u napad Arsenala dvama pogocima u pobjedi "topnika" od 4:0 protiv Cardiffa u četvrtom krugu FA kupa.

No još uvijek ne može razumjeti Taylora koji se do dana današnjeg nije ispričao za divljački start s kojim je umalo uništio karijeru hrvatskog reprezentativaca, a slike otvorenog prijeloma noge šokirale su svjetsku javnost.

"Prijatelji su mi rekli kako je Taylor izjavio da je sa mnom razgovarao u bolnici, ali to nije istina. Nikad se nisam vidjeli nakon što sam napustio teren na nosilima. U klubu su mi rekli da su primili njegov e-mail u trenutku dok sam igrao protiv rezervi Barneta. Poručio je kako je sretan što sam se vratio nogometu. Dobio sam puno poruke podrške iz cijelog svijeta, najviše iz Brazila, Engleske i Hrvatske. Svi su mi zaželjeli što brži oporavak. Međutim, Taylor mi nikada nije izravno poslao e-mail", izjavio je Eduardo.

Taylor je Eduardu slomio lijevu nogu 23. veljače 2008. u trećoj minuti prvenstvene utakmice između Birminhgam Cityja i Arsenala na stadionu St. Andrew. Sa svojih devedeset i četiri kilograma stoper Birmingham Citya đonom je skočio na lijevi gležanj hrvatskog reprezentativca koji nije uspio podići nogu sa zemlje kako bi amortizirao udarac i došlo je do otvorenog prijelom fibule lijeve noge. Nakon starta Eduardo je ostao nepomično ležati na terenu, a liječnici su mu stavili masku s kisikom. Igrači na terenu i prepuni stadion u šoku su promatrali liječničku intervenciju nekih desetak minuta nakon čega je Eduardo iznesen s terena i hitno prebačen u obližnju bolnicu.

Taylor je kasnije izjavio kako nije imao namjeru ozlijediti Eduarda te je rekao kako je bio zaprepašten s onim što se dogodilo.

Eduardo je na tu temu izjavio:

"Nisam vidio da je startao na mene, stoga nikako nisam mogao izbjeći nasrtaj jer ga jednostavno nisam očekivao. Kad me je udario, čuo sam kako je kost pukla. Sve što mogu reći da sam imao loptu pod kontrolom i on do nje nikako nije mogao. No, ne želim se detaljno prisjećati cijelog incidenta. Najbolje je da sve zaboravim", zaključio je Eduardo.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika