22.02.2009. / 12:19

Autor: Tena Džodan

Naopačke ili ne: Što kada vam kći postane modna stilistica

Ne zanemarujte nježne godine svoje djevojčice ili njezin ukus jer možda baš ona zna koju stilsku grešku vi stalno ponavljate

Kate Winslet priznala je da ponekad posluša modni savjet svoje kćeri MijeKate Winslet priznala je da ponekad posluša modni savjet svoje kćeri MijeNitko vam ne može dati iskrenije mišljenje i bolju kritiku od vaše kćeri. Ponekad ne moraju ništa ni reći. Zgroženi pogled pun čuđenja kad vas ugledaju u vašoj novoj košuljici s ekstra puf rukavima u kojoj zapravo izgledate kao natapirana pudlica (vi ste dakako uvjereni da vam stoji jako šik) govori vam više od riječi.
Istina, kad bi bilo po njihovom, vjerojatno bi i do tržnice hodale u roza haljini s tijarom na glavi, ali savjet naših malih princeza ponekad zaista može biti dragocjen.

Djeca stvari percipiraju na drugačiji način i stvarno bi bilo loše da ih koji put barem ne poslušamo. Neće vam reći da nosite previše crnog nego će vam vjerovatno reći da izgledate kao onaj striček koji radi na groblju (grobar) ili će vas pitati tko je umro. A kad vas sin vidi u crnim hlačama na crtu, pomislit će da ste posudili tatine hlače.
Žene danas, nažalost, sve manje i manje nose suknje. I znamo da će te sad naći tisuću opravdanja za to kao na primjer da su hlače puno ugodnije, da ne morate paziti kako ćete sjediti i slično, ali to je stvarno šteta. Osim toga, sigurno se puno ženstvenije osjećate u suknji i u nešto višim potpeticama.

Čak je i Kate Winslet nedavno za Times priznala kako ponekad posluša modni savjet svoje kći Mie. I Carol Midgley, majka petogodišnje Lucy, u razgovoru za Times rekla je kako njena kćer smatra da je njena odjeća ružna. Gledajući mamu kako oblači još jedan u nizu tamnih smeđih kostima zaključila je da izgleda kao dečko, a u crnoj je pak plaši jer je asocira na zastrašujući mrak (iz kojeg dakako izlaze sva čudovišta ovog svijeta).

Svijet bi bio mnogo ljepši i bolji kada bi se sve mame oblačile u boje, zaključila je Lucy. Iako je djetetu teško objasniti da postoji poslovni dress code koji se mora poštivati, to ne znači da ostatak dana morate provesti u takvoj odjeći. I vjerujemo da bi svijet stvarno izgledao sretnije i ljepše kada bi sve žene hodale u bojama.


I zato se pitamo? Nije li uzajamna dužnost majke i kći da jedna drugu savjetuju i upućuju na kritiku. A kako ćete se tek iznenaditi kada vaša djevojčica izraste u djevojku i polako postane vaša najbolja prijateljica. Najbolje od svega je to da će te napokon i vi moći nešto posuditi iz njenog ormara, a ne samo ona iz vašeg.
A kada vam dovikne da ste obučeni kao da se spremate za Abbin koncert (80-te, 90-te), znat će te da je to vrijeme stiglo.

Vezane vijesti

Fra Mamić pozvao Gospodina da oprosti neljudska djela koja su Hrvati 'možda'...

Fra Mamić pozvao Gospodina da oprosti neljudska djela koja su Hrvati 'možda' počinili

Generalni vikar vojnog ordinarijata fra Jakov Mamić na današnjoj je svečanoj misi za domovinu rekao kako je časno živjeti u zemlji u kojoj je oružje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika