26.02.2009. / 18:53

Autor: Ivica Medo

nogomet

Arsenal povećao profit, Wenger u shoppingu

Menadžer Arsenala Arsene Wenger dobio je novu dozu samopouzdanja objavom podatka o povećanju profita londonskog kluba za 4.5 milijuna eura

Andrej AršavinAndrej AršavinWenger je u zimskom prijelaznom roku potrošio 15 milijuna funti na ruskog reprezentativca Andreja Aršavina, a u ljeto će imati još veća financijska sredstva na raspolaganju, jer je Arsenal prošle godine ostvario profit od 24.5 milijuna funti, što je za 4.5 milijuna više nego u 2007.

Arsenal je trenutačno tek peti na ljestvici Premiershipa i zaostaje golemih 17 bodova za prvoplasiranim Manchester Unitedom.

Stoga je očito da će Wenger u ljeto morati u novu kupovinu kako bi Arsenal ostao u vrhu engleskog nogometa. No, Arsenal će uskoro pogoditi novi izdaci budući da namjerava preurediti stari stadion Highbury, s kojeg su se "topnici" 2006. preselili na novi stadion Emirates. Arsenal na mjestu starog stadiona namjerava izgraditi 186 apartmana u vrijednosti od 76.7 milijuna funti, ali trenutačna ekonomska kriza u ovoj godini sigurno će smanjiti zaradu klubu na prodaji nekretnina.

Inače, Arsenal je od prodaje ulaznica, dresova, suvenira i ostalog sadržaja povećao ukupni prihod sa 3.3 milijuna na 44.4 milijuna funti od kada je prešao na novi stadion, a od televizijskih prava u odnosu na 2007. povećao je prihod za 4.5 milijuna funti.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika