03.03.2009. / 09:52

Autor: Martina Čizmić

Ni sportaš nisu sigurni: U bombaškom napadu ranjeno šest igrača kriketa

Predsjednik Šri Lanke Mahinda Radžapaksa pozvao je kriketaše da se odmah vrate kući

U napadu je poginulo 8 osoba, dok su 6 kriketaša ozlijeđenaU napadu je poginulo 8 osoba, dok su 6 kriketaša ozlijeđenaKriketska reprezentacija Šri Lanke nastradala je u terorističkom napadu u istočnom pakistanskom gradu Lahoreu. U bombaškom napadu je ubijeno šest policajaca i dva civila iz pratnje, dok je šest igrača ranjeno.

Iako nitko nije preuzeo odgovornost za napad, sve ukazuje na to da je bio pažljivo isplaniran i dogovoren, jer se dogodio samo nekoliko stotina metara od stadiona gdje su momčadi Šri Lanke i Pakistana trebale odigrati treći dan doigravanja.

Pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari i premijer Jusuf Raza Gilani osudili su napad i zatražili da se počinitelji napada hitno privedu pred lice pravde. Osudi napada na kriketsku reprezentaciju Šri Lanke u Pakistanu pridružili su se i Indija, Pakistan i Novi Zeland.

Indijsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je Indija šokirana incidentom. Zbog nesigurnost stanja u Pakistanu indijska je kriketska reprezentacija nedavno odbila poziv na natjecanje u Pakistanu.

Premijer Novog Zelanda John Key osudio je napad u Pakistanu kao "prijezira vrijedan teroristički čin" koji je izazvao gnjev na cijelom Novom Zelandu.

"Duboko sam zabrinut najnovijim razvojem događaja, kad međunarodna sportska reprezentacija postane metom terorističkog napada", navodi se u priopćenju ureda premijera Novog Zelanda.

Predsjednik Šri Lanke Mahinda Radžapaksa pozvao je kriketaše da se odmah vrate kući.

Vezane vijesti

Reci kojim se sportom baviš i reći ću ti tko si

Reci kojim se sportom baviš i reći ću ti tko si

Thomas Frankenbach uspješan je karatist te stručnjak za ishranu i sportsku medicinu. Od 2004. na jednoj klinici za rehabilitaciju u Bad Salzschlirfu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika