04.03.2009. / 17:52

Autor: Ivica Medo

nogomet

'Novi Kaka' u prvoj momčadi Manchester Uniteda za dvanaest mjeseci

Nova akvizicija Manchester Uniteda mladi Adem Ljajić tvrdi kako će ući u prvu momčad "crvenih vragova" u roku od dvanaest mjeseci

Adem LjajićAdem LjajićLjajić je prešao na Old Trafford iz beogradskog Partizana u paketu sa Zoranom Tošićem za svotu od 17 milijuna funti.

Dok je Tošić već debitirao u dresu ManU-a u pobjedi nad Tottenhamom u FA kupu prošlog mjeseca te tri dana kasnije u dvoboju s West Bromom u Premiershipu, 17-godišnji Ljajić ostao je u Beogradu gdje će ostati do siječnja iduće godine kada će se priključiti svom novom klubu.

Ljajića u Srbiji nazivaju "Novim Kakom" i jedna je od rijetkih zvijezda srpske elitne lige, no on želi što prije u Englesku.

Već je proveo nekoliko tjedana u Unitedovu kampu u Carringtonu i tvrdi kako će dolaskom pod trenersku palicu Alexa Fergusona vrlo brzo uskočiti u prvu momčad aktualnog prvaka Europe.

"U Engleskoj je kvaliteta treninga vrlo visoka jer imate mogućnost igrati s najboljim svjetskim igračima. No najveća razlika je u brzini igre", izjavio je Ljajić za klupski web portal dodajući kako zna što ga očekuje kad prijeđe u ManU i da se ne boji izazova.

"Tamo će me dočekati Nemanja Vidić i Tošić, a to što će mi oni biti na raspolaganju bit će mi od velike koristi. Kad sam zadnji put bio u Manchesteru, proveo sam s Vidićem puno vremena, vozio me okolo i pokazao cijeli grad. Bilo bi puno teže da dođem u klub u kojem ne znam nikoga i ne poznajem jezik, tako da je sjajna stvar što su Vidić i Tošić u klubu", kaže Ljajić koji je s Tošićem igrao u prvoj momčadi Partizana šest mjeseci i vrlo dobro se poznaju.

"Adem je sjajan nogometaš, ima odličnu tehniku, voli igrati iza isturene špice ili na desnoj strani u veznom redu. Siguran sam da će ga Unitedovi navijači brzo zavoljeti", izjavio je Tošić.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika