04.03.2009. / 18:14

Autor: Ivica Medo

nogomet

Ronaldo debitira za Corinthians već u srijedu

Povratak velikog Brazilca na teren mogao bi se dogoditi prije nego što se očekivalo

RonaldoRonaldo

Bivši brazilski reprezentativac i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Ronaldo bit će na klupi Corinthiansa u domaćem kup susretu s Itumbiarom već ove srijede i mogao bi ući u igru u drugom poluvremenu.

"Dovoljno je spreman da može odigrati 45 minuta i stoga sam ga odlučio staviti na klupu", izjavio je trener Corinhtiansa Mano Menezes.

Inače, Ronaldov debi bio je predviđen za nedjeljni gradski derbi s Palmeirasom, ali budući da je na treningu pružao dobre igre, Menezes ga je odlučio prije najavljenog termina gurnuti u vatru.

"Osjeća se dobro na terenu. Razgovarali smo i odlučio sam da ga isprobam već u srijedu", kazao je Menezes.

Ronaldo nije nastupio u natjecateljskoj utakmici od veljače 2008. kada je branio boje AC Milana i kad je pretrpio ozljedu koljena zbog čega je morao na operaciju.

Jednom od najboljih nogometaša svih vremena ovo će biti treći pokušaj povratka na teren nakon teških ozljeda koljena. Godine 1999. prvi put popucali su mu ligamenti koljena dok je još igrao za Inter, a nešto kasnije doživio je sličnu ozljedu zbog koje je bio upitan njegov nastup na SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. No, Ronaldo se uspio oporaviti i zabljesnuti na spomenutum prvenstvu postigavši osam golova u sedam utakmica, uključujući dva gola koja je postigao u finalu protiv Njemačke.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika