04.03.2009. / 19:28

Autor: Martina Čizmić

Za nesreću turskog Boeinga odgovoran neispravan visinomjer

Konačnu potvrdu zašto je turski zrakoplov pao, istražitelji će dobiti nakon anlize svih prikupljenih podataka te vještačenja dijelova zrakoplova

U nesreći turskog zrakoplova poginulo je devet putnikaU nesreći turskog zrakoplova poginulo je devet putnikaPrvi rezultati istrage zrakoplovne nesreće turskog zrakoplova koji je prošlog tjedna pao nedaleko od amsterdamske zračne luke Schiphol pokazali su da je za nesreću odgovoran neispravan visinomjer.

Nizozemski ured za sigurnost zračnog prometa objavio je kako su problemi sa visinomjerom uzrokovali nepravilnosti tijekom prilaska sletnoj pisti, a onda i samu nesreću. Istražitelji su do tog zaključka došli preslušavanjem audio zapisa iz crne kutije.

Konačnu potvrdu zašto je turski zrakoplov pao, istražitelji će dobiti nakon anlize svih prikupljenih podataka te vještačenja dijelova zrakoplova.

Podsjetimo, Boeing 737 turske kompanije Turkish Airlines srušio se prilikom slijetanja u amsterdamsku zračnu luku Schiphol, Poginulo je devet osoba, a gotovo 50 ih je bilo ozlijeđeno.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika